Screenshot
TAKO TO RADE PRAVI PRVACI

VIDEO: POGLEDAJTE JEDAN OD NAJDIRLJIVIJIH TRENUTAKA EUROBASKETA Ljudskom potezu apsolutnog junaka klanjaju se od Srbije do Slovenije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2017. 16:16

Veliko oduševljenje i prava euforija u Sloveniji zbog zlatne medalje, koju je njihova reprezentacija osvojila na Eurobasketu, nastavljaju se i nakon sinoćnje velike fešte u Ljubljani, a predsjednik države Borut Pahor u utorak je donio odluku da izabranu vrstu nagradi najvišim državnim odlikovanjem.

Slovensku izabranu vrstu sinoć je u Ljubljani, unatoč kišovitom vremenu s vjetrom u centru grada, dočekalo 20-ak tisuća oduševljenih navijača s državnim zastavama, uz glazbu i uzvike "Mi, Slovenci" i "Tko ne skače, ni Slovenc", a mediji su puni reakcija i čestitaka poznatih sportaša, javnih osoba i političara.

Slovenija je posebno slavila svog heroja i najboljeg igrača Eurobasketa Gorana Dragića, a o njegovom velikom ljudskom potezu nakon rušenja Srbije u finalu raspisali su se i srpski i slovenski mediji.


Goran Dragic kiss

31-godišnji Dragić koji je propustio kraj utakmice zbog grčeva, došao je nakon susreta do uplakanog igrača Srbije Vladimira Lučića i utješio ga poljupcem.

Mediji navode kako je Slovencima u košarci uspjelo ono za što su mislili da se nikad neće ostvariti unatoč odličnim generacijama košarkaša u zadnjih 20-ak godina te da je ovaj uspjeh rezultat genijalnosti najistaknutijih igrača, pravog odabira vodstva reprezentacije i tempiranja forme.

"Uspjesi slovenskog sporta redaju se jedan za drugim i naši asovi više ne gledaju sa strahom u svoje protivnike", piše mariborski list "Večer", opisujući finalnu utakmicu Eurobasketa između Slovenije i Srbije.

"Daleko su iza nas vremena kad smo u bivšoj Jugoslaviji u većini sportova igrali perifernu ulogu pa su nam u većini sportova onda "južna braća morala braniti leđa", dodaje mariborski list, ističući kako Slovenci više nemaju razloga za skromnost i sportske komplekse.

Mediji napominju da su svi reprezentativci odigrali svoju ulogu i bili važni za osvajanje europskog zlata, a posebno ističu mladog Luku Dončića čiji je otac također bio talentirani slovenski košarkaš, te Gorana Dragića, kojeg nazivaju "košarkaškim Lionelom Messijem", i za kojega kažu da će možda produžiti karijeru u reprezentaciji unatoč obvezama u NBA ligi.

Linker
17. travanj 2024 02:53