CROPIX
MRŠIĆ I DALJE ZRAČI OPTIMIZOM

CEDEVITA JE TRIPUT SKUPLJA, ALI NA KRAJU SE SMJEŠKAO GOSTUJUĆI TRENER 'Napravili smo dobar posao'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 20. listopad 2016. 00:10

Slavljeničko raspoloženje bilo je u gostujućim redovima. Prva europska pobjeda na strani u povijesti kluba zaslužuje proslavu kakvu su Litavci sa svojih dvadesetak navijača "organizirali" u Dvojci, a Latavious Williams i trener Kazis Maksvitis nisu mogli sakriti smješak ni na konferenciji za novinare...

- Napravili smo dobar posao unatoč puno izgubljenih lopti - rekao je Williams.

- Od početka sezone smo imali dosta gustih utakmica, to iskustvo pomoglo nam je i večeras.

Imao je Lietkabelis Lukauskisa, koji je u najvažnijim trenucima znao povlačiti prave poteze, poništio sve što je uoči utakmice brinulo Maksvitisa.

- Imali smo problema s visokim igračima, a Cedevita je posebno jaka pod košem. Međutim, dobro smo trčali i sretan sam što su moji igrači u završnici našli put do pobjede.

Trener koji je prije dvije godine vodio Neptunas u Euroligi, a s mlađim litavskim selekcijama je osvajao zlata u svim uzrastima, upitan je i o ulozi Jurice Žuže u njegovom stožeru.

- Jura je tu bio dvije godine kao igrač i navijači su ga jako zavoljeli. Nakon prošle sezone su mu ponudili ostanak, on je prihvatio i njegovi zadaci su rad s visokim igračima, te skauting protivnika.

Otkrio je Maksvitis i vrijednost njegove momčadi...

- Proračun nam je između 700 i 800 tisuća eura, a ciljevi visoki, želimo biti u vrhu litavske košarke.

Ako je ovaj podatak točan, momčad iz Panevežisa je dva do tri puta jeftinija od Mršićeve, koji je morao biti razočaran izvedbom svojih igrača u srijedu navečer.

- Lietkabelis je odigrao puno bolju utakmicu, Skučas nas je masakrirao pod košem, a na određeni način je utakmica prelomljena kad smo došli na 34:34 i opet im dozvolili da odu na 11 razlike. Iskusnija su momčad od nas, a mi smo još u završnici igrali s mlađim igračima jer nositelji nisu bili na razini.

Trener Cedevite je potom podsjetio kako se stvari mogu brzo okrenuti...

- I prošle sezone smo otvorili Euroligu sa 0-2, drugu utakmicu kod kuće od Limogesa izgubili na sličan način. Ja sam zabrinut i kad dobijem, ovo je posao u kojem uvijek moraš razmišljati što napraviti i popraviti. Sad nam dolazi Pierre Jackson, nadamo se da će on dati sigurnost momčadi - zaključio je Veljko Mršić.

Linker
24. travanj 2024 00:25