Screenshot/Twitter
PRŠTI OD KOMPLIMENATA

ČIM GA JE VIDIO SVE MU JE BILO JASNO Legendarni trener oduševljen velikom nadom hrvatske košarke: 'Čeka ga velika budućnost!'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 27. veljača 2017. 23:23

David Blatt, 57-godišnji izraelsko-američki trener, osvojio je Euroligu s Maccabijem 2014. Vodio je zatim NBA momčad Cleveland Cavaliersa od 2014. do 2016, prije nego je sjeo na klupu Darušafake. U prosincu je ostao bez 31-godišnjeg američkog centra Marcusa Slaughtera, dovedenog iz Real Madrida 2015. Slaughter je ozlijedio koljeno i još uvijek se nije vratio na teren.

Blatt je u razgovoru za SN rekao da je to bio glavni razlog dovođenja Žižića iz Cibone tijekom božićnih blagdana. Hrvatski centar od tada je odigrao 17 utakmica.

Kako ocjenjujete Antu Žižića nakon dva mjeseca, koliko je s vama?

- Anthony (Ante Toni) je odličan otkako se priključio klubu. Odmah je imao pozitivan utjecaj na momčad. Kada 20-godišnji igrač izađe van i ima izvedbu kao što je on imao i kao što je ima sada, zaslužuje pravi kompliment. Ovo je pohvala njemu, ali i hrvatskoj košarci, u kojoj je odrastao i gdje je učio.

Kakva će mu biti uloga u nastavku sezone, što očekujete od njega?

- Pred njim je velika budućnost i mi smo sretni što ga imamo. Vjerujemo i nadamo se da će mu ovo iskustvo biti dobar korak u daljnjoj karijeri.

Premda bi na ljeto trebao otići u Boston Celticse, postoji li mogućnost da ostane kod vas još koju godinu?

- S nama ima ugovor do kraja sezone. A vidjet ćemo što će biti dalje.

Zašto ste odlučili dovesti tako mladog igrača ako bi već na ljeto trebao napustiti klub?

- Zato što sam trebao centra, a on je bio najbolji na tržištu.

Protiv vodećeg Real Madrida ste izgubili prvu četvrtinu 30:14 pa na kraju poraženi 18 razlike. Što se dogodilo?

- Kad jedna momčad pogađa tako kao što je radio Real Madrid, jako teško je pobijediti. Nismo se dobro branili u prvoj četvrtini i to nas je skupo koštalo. Kasnije je utakmica bila ujednačena, no, razlika iz prve četvrtine ostala je nepremostiva.

Linker
21. travanj 2024 09:59