Simon
 screenshot youtube
EUROLIGA

VIDEO: MACCABI NEVENA SPAHIJE SLAVIO U GOSTIMA KOD HIMKIJA Kruno Simon ubacio šest komada u porazu Efesa

Piše: HinaObjavljeno: 16. studeni 2017. 22:03

U prve dvije utakmice Eurolige košarkaša Maccabi je pod vodstvom Nevena Spahije došao do pobjede 77-69 na gostovanju kod Himkija, dok je Anadolu Efes Velimira Perasovića na svom parketu u uzbudljivoj završnici poražen sa 81-82 od Panathinaikosa.

Momčad iz Tel Aviva je do pobjede u Rusiji predvodio je prošlosezonski igrač Cedevite Amerikanac Pierre Jackson sa 19 koševa i šest asistencija. Najbolji strijelac Himkija bio je Aleksej Šved sa 21 košem.

Košarkaši turskog Anadolu Efesa ostali su na dvije pobjede (2-6), za što najveće zasluge ima Nick Calathes koji bio na korak do 'triple-double' učinka sa 29 koševa, 10 asistencija i devet skokova. Grčki reprezentativac je kod 79-79 pogodio ključnu tricu. Ipak, domaći su imali napad za pobjedu, ali je Amerikanac Errick McCollum odlučio sam završiti napad i bio blokiran od Jamesa Gista. Najbolji strijelac Efesa bio je Brock Motum sa 21 košem.

Hrvatski reprezentativac Kruno Simon je za tursku momčad ubacio šest koševa uz četiri skoka i četiri asistencije.

Uvjerljivu pobjedu 97-77 ostvarila je španjolska Baskonia na gostovanju kod Žalgirisa. Za pobjednike su po 19 koševa ubacili Tornike Šengelia i Rodrigue Beaubois. Najbolji strijelac Žalgirisa bio je Paulius Jankunas sa 20 poena.

Linker
19. travanj 2024 05:38