Tomislav Kristo / CROPIX / CROPIX
LUTRIJA ŽDRIJEBA

HRVATSKI KOŠARKAŠI SAZNALI SUPARNIKE Evo protiv koga će naši igrati na Eurobasketu 2017. godine

Piše: HinaObjavljeno: 22. studeni 2016. 17:41

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija na EuroBasketu koji će se održati od 31. kolovoza do 17. rujna sljedeće godine igrat će u skupini C u rumunjskom Cluju, a suparnici će joj biti Rumunjska, Mađarska, Češka, Španjolska i Crna Gora, odlučeno je na ždrijebu u Istanbulu u utorak.

Prvi dio natjecanja po skupinama EuroBasketa 2017. igrat će se u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj, dok će se završnica, od osmine finala do finala, igrati u Istanbulu.

Plasman u osminu finala izborit će po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Ždrijebu skupina EuroBasketa košarkaša 2017. u Istanbulu prisustvovao je stručni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Vranković koji je prokomentirao skupinu u kojoj se nalazi Hrvatska.

"Smatram da tu imamo dosta dužnika s prošlog EuroBasketa, tu prvenstveno mislim na Češku. S druge strane, Crna Gora je ozbiljna reprezentacija. Ono što ćemo sigurno morati u ovoj grupi to je biti konkretni od prve utakmice. Smatram da će jednostavno trebati zauzeti što bolju poziciju s obzirom na grupu s kojom se križamo, odnosno tko bi nam mogli biti potencijalni protivnici. Pozicija s koje ćemo startati bit će jako važna", rekao je stručni tajnik HKS-a.

Skupina u kojoj se nalazi Hrvatska se u osmini finala križa sa skupinom D u kojoj su Velika Britanija, Srbija, Rusija, Latvija, Turska i Belgija.+

"Skupina D je jako ozbiljna. Smatram da će tu doći do raščlanjivanja kvalitete i tu je jako bitno da u tom križanju budemo i mi visoko jer ne očekujem da će Velika Britanija i Belgija biti te koje će nam pomrsiti račune. Visoko vidim i Srbiju i Tursku. Još jednom naglašavam, bilo bi dobro da u našoj grupi budemo što više pozicionirani s obzirom na taj daljnji ždrijeb. Smatram da imamo kvalitetu za proći, i ono što nam treba je homogenost i kontinuitet što smo i pokazali prošle godine", objasnio je Josip Vranković.

Što se tiče izbornika hrvatske reprezentacije Josip Vranković je kazao:

"Stručni savjet će se sastati u narednim danima i nadam se da ćemo u periodu od mjesec dana imati izbornika".

Skupina A, Helsinki

Francuska, Grčka, Finska, Slovenija, Poljska, Island

Skupina B, Tel Aviv

Litva, Italija, Izrael, Gruzija, Njemačka, Ukrajina

Skupina C, Cluj

Španjolska, Češka, HRVATSKA, Mađarska, Crna Gora, Rumunjska

Skupina D, Istanbul

Srbija, Latvija, Turska, Rusija, Belgija, V. Britanija

Utakmice hrvatske reprezentacije

1. rujna 2017. MađarskA

2. rujna 2017. Rumunjska

4. rujna 2017. Crna Gora

5. rujna 2017. Španjolska

7. rujna 2017. Češka

Linker
20. travanj 2024 13:02