Giannis Antetokounmpo zakucava
 Benny Sieu / USA Today Sports / Reuters
VELIKA ŠTETA

EUROBASKET SA SVE MANJE VELIKIH IMENA Grčka reprezentacija ostala bez jedne od najvećih zvijezda: 'Ovo je najveće razočaranje u mojoj karijeri!'

Piše: HinaObjavljeno: 19. kolovoz 2017. 23:40

Trenutačno najbolji grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo (22) u subotu je otkazao nastup na ovogodišnjem EuroBasketu koji će se održati od 31. kolovoza do 17. rujna, a Grčki košarkaški savez je za to otkazivanje optužio Antetokounmpov NBA klub Milwaukee Buckse.

"Otkazivanje nastupa na EuroBasketu je najveće razočaranje u mojoj dosadašnjoj karijeri. Reprezentacija mi je prirasla srcu i u budućnosti ću imati priliku pokazati da sa svojim suigračima mogu ostvariti velike ciljeve. Ipak, sada moram voditi brigu o svom ozlijeđenom koljenu", objavio je Antetokounmpo na svojoj Facebook stranici.

No, glavni tajnik Grčkog košarkaškog saveza Panagiotis Tsagronis je odmah po toj objavi optužio Buckse da su izvršili pritisak na Antetokounmpa.

"Imamo rendgenske snimke koje pokazuju kako je sve u redu s Giannisovim koljenom. Poslali smo ih Međunarodnom košarkaškom savezu kako bismo pokazali da ono što Bucksi govore nije istina", kazao je Tsagronis.

Antetokounmpo je prošle sezone prosječno postizao 22.9 koševa uz 8.7 skokova po utakmici u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Grčka će u prvom krugu natjecanja na EuroBasketu igrati u skupini A u Helsinkiju protiv Francuske, Poljske, Finske, Islanda i Slovenije.

Linker
16. travanj 2024 07:04