CROPIX
PRIPREMNI TURNIR

HRVATSKA KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA U FINALU KUPA BORISLAVA STANKOVIĆA Nakon Kine i Njemačke slomili i Egipat: Napravili smo više nego je itko očekivao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2017. 14:50

Treća utakmica i treća pobjeda. Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Egipat u Kini s uvjerljivih 92:64 i tako izborila finale Kupa Borislava Stankovića.

Od početka su izabranici Ace Petrovića jurnuli po novu pobjedu, nakon onih protiv Kine i Njemačke. Nakon samo tri minute igre Hrvatska je već vodila s deset koševa razlike (13:3), a najveća prednost u prvoj četvrtini iznosila je +16. Na poluvrijeme se otišlo s prednošću Hrvatske od 22 koša (49:27), a u nastavku je uslijedilo odrađivanje posla.

Najefikasniji igrač hrvatske reprezentacije bio je Josip Bilinovac s 23 poena. Luka Božić je ubacio 19 poena, a Domagoj Bošnjak 11.

"Što reći, nakon tri utakmice smo napravili apsolutno više nego što je itko očekivao – i ja. Današnja utakmica pokazala je kakav pristup treba biti kada igrate protiv ovakvog profila protivnika. Od prve sekunde kvalitetna i agresivna obrana tako da je samo bilo pitanje kolika će razlika biti na kraju. Zadovoljan sam sa svim što sam vidio i uspio sam odmoriti trojicu igrača koji su uz Buvu u prve dvije utakmice povukli najviše (Mavra, Zubčić)", komentirao je hrvatski izbornik Petrović za službenu web-stranicu HKS-a.

U subotu je slobodan dan, a u nedjelju je na rasporedu finale. Suparnik Hrvatskoj bit će Njemačka ili Kina.

Linker
17. travanj 2024 13:35