CROPIX
NIJE U ŠOLDIMA SVE

LEGENDARNI DINO RAĐA U JEDNOJ REČENICI OBJASNIO RAZLIKU IZMEĐU STRANCA I HRVATA 'Ne može stranac osjetiti što i mi, i zašto se svatko od nas naježi..'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. kolovoz 2017. 10:07

Dino Rađa dao je veliki intervju za Sportske novosti, a između ostaloga je prokomentirao i brojne otkaze igrača uoči Eurobasketa te staru dilemu - trebaju li stranci igrati za Hrvatsku.

Kako Rađa komentira status europskih igrača u odnosu na svoje poslodavce u NBA ligi?

Puno je otkaza, posljednji je u nizu Giannis Antetokounmpo, kojemu su Bucksi zabranili igranje Eurobasketa zbog ozljede koljena, a Giannis je trebao biti jedna od najvećih zvijezda na europskoj smotri.

- Moje je iskreno mišljenje da će to u budućnosti biti velik problem. Vrti se velika lova, veliki su to ugovori i onaj tko daje taj novac ne želi riskirati. Danas je i generalno vrijeme u kojemu je najvažniji biznis, pa nikoga više nije briga za ideale. Postoji masa reprezentacija s naturaliziranim igračima, pa je tu sve ono što je nekada značila reprezentacija pomalo u drugom planu.

Je li plod naše homogenosti lani i to što je Hrvatska odustala od dovođenja naturaliziranih igrača u reprezentaciju?

- To je jedan od razloga, sigurno. Pazite, ne može stranac kad se diže zastava osjetiti što i mi, ne zna on zašto se svatko od nas naježi. Briga njega, on tu igra za pare.

Linker
20. travanj 2024 01:46