REUTERS/Eric Gay/Pool / REUTERS
11 IMENA

PETROVIĆ DEFINITIVNO OTKLONIO SVE NEPOZNANICE Hezonja ne ide na Eurobasket: ' Želio sam napraviti sve što je u mojoj moći'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. srpanj 2017. 22:37

Danas je izbornik hrvatske reprezentacije Aco Petrović otklonio i posljednju nepoznanicu prije negoli će u ponedjeljak objaviti popis od 11 igrača koji će doći 27. srpnja na okupljanje reprezentacije uoči Eurobasketa.

- Želio sam napraviti sve što je u mojoj moći, da me netko kasnije ne pita jesam li sve pokušao - kazao je Petrović.

Uglavnom, izbornik je razgovarao s Marijem Hezonjom. Ono što je 22-godišnji Dubrovčanin navijestio još sredinom travnja sada je samo potvrdio.

- Bio je to vrlo korektan razgovor, u kojemu je Hezonja kazao kako je trenutačno na rehabilitaciji, i to u Los Angelesu, a da je cijelo ljeto u radnom programu i da zbog toga mora propustiti Eurobasket.

Ništa novo i ništa što nismo očekivali. Uostalom, prvi od svih otkaza ovo ljeto (Žižić, Zubac) bio je faktički onaj Marija Hezonje. On nije stigao niti na jedan konvencionalan način, nego kroz razgovor s turskim novinarima u Orlandu, ali svatko bira svoj način. S druge strane, Petrović je morao znati na čemu je. I sada je odgovor tu.

- U ponedjeljak ću, prilikom okupljanja B reprezentacije obaviti popis od 11 igrača za pripreme, no tu nema nekih iznenađenja - zaključio je izbornik.

Dakle, pozive za 27. srpnja će dobiti: Roko Ukić, Marko Popović, Bojan Bogdanović, Kruno Simon, Marko Tomas, Filip Krušlin, Dario Šarić, Dragan Bender, Darko Planinić, Luka Žorić i Miro Bilan.
Na pripremama će još biti tri ili četiri onih koji to zavrijede na Stankovićevu kupu u Kini: jedan play, možda i dva beka ili krila, te jedan visoki igrač.

Linker
25. travanj 2024 13:48