Hrvatski košarkaši slave pobjedu protiv Španjolske
 REUTERS/Jim Young
'KOCKASTI' DRES (NI)JE SVETINJA

ŠOK ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU, MLADA NBA ZVIJEZDA ODBACILA EUROBASKET Jedan od najvažnijih igrača otkrio razloge 'košarice'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. ožujak 2017. 20:12

Mario Hezonja stigao je u NBA, u redove Orlando Magica, s velikim ambicijama, no nekako je od svih naših pridošlica 'preko bare' najmanje pokazao.

No, bez obzira na to Hezonja je trebao biti jedan od glavnih igrača na Eurobasketu. Bila bi mu to i prilika da se ponovno 'vrati u život' preko 'kockastog dresa', ali on sam sada je poručio kako neće na Europsko prvenstvo.

"Mislim da neću na Euro. Čeka me dugo ljeto s Orlandom. Imam posebne terninge i sve ostalo. Ne želim trenutno o tome raspravljati, ali ne vjerujem da ću ići na Eurobasket", rekao je Hezonja za portal Trend Basket čiji ga je novinar priupita i da kmentirao sjajne igre Darija Šarića:

Zagreb, 100915.
Arena Zagreb, Lansite.
Utakmica 5. kola C skupine Eurobasketa 2015 izmedju Gruzije i Hrvatske.
Na fotografiji: igraci Hrvatske pozdravljaju publiku na kraju utakmice, Mario Hezonja.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX
Mario Hezonja

"On je odličan igrač. Neke stvari su ga na početku frustrirale, ali sada je pronašao svoj prostor. Upalilo mu se zeleno svijetlo i sada može napraviti sve. To je dobro za njega i jako mi je drago za njega i za njegovu mommčad", rekao je Dubrovčanin koji je prije mjesec dana napunio 22 godine.

Eurobasket je na rasporedu od 31. kolovoza do 17. rujna. Igra se prva faza u četiri skupine, a raspoređene su u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj. Naša je skupina C u Rumunjskoj, a s nama u skupini su Španjolska, Češka, Crna Gora, Rumunjska i Mađarska.

Linker
16. travanj 2024 12:58