Željko Obradović
 David Ramos / Getty Images
DOGUŠEV TURNIR

KOŠARKAŠKA POSLASTICA U Zadar stiže igračka i trenerska elita

ZADARSKI TURNIR Uz sudionike Željka Obradovića i Davida Blatta kao gost je najavljen Svetislav Pešić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. rujan 2016. 15:04

Kasni rujan u Dvorani Krešimira Ćosića donosi treće izdanje Doguševa zadarskog košarkaškog turnira. Raspored je već napravljen, a svojevrsna zanimljivost svakako je podatak da će publika moći uz niz vrhunskih igrača vidjeti i nekoliko etabliranih trenera...

Željko Obradović iz Fenerbahčea najuspješniji je europski klupski trener (osam puta prvak Europe), u prethodne dvije sezone Fener je vodio do Final Foura.

Na klupi Darušafake Doguš je David Blatt, koji je s Maccabijem osvojio Euroligu 2014. kad je proglašen trenerom godine, kao izbornik Rusije je osvojio europsko zlato i olimpijsku broncu, a s Clevelandom je 2015. došao do finala NBA lige. Navijači Zadra dobro se sjećaju da je Blatt vodio Maccabi u finalnoj utakmici Goodyear lige (danas ABA) 2003. u Ljubljani kad ga je nadmudrio Danijel Jusup.

Lokomotiv iz Kubana je ovo ljeto za trenera doveo Fotisa Katsikarisa, koji je 2013. bio najbolji trener Eurokupa. Prema Katsikarisovim izjavama motivaciju za trenerski poziv dobio je od pokojnog Kreše Ćosića.

Preostala tri trenera: Vlado Šćepanović (Budućnost), Veljko Mršić (Cedevita) i Ante Matulović (Zadar) također su dobro znana imena, prvotno igračka, potom i trenerska.

S-Event, tvrtka koja uspješno organizira zadarski turnir, najavila je i dolazak Svetislava Pešića (donedavno trener Bayerna), koji iza sebe ima impozantan niz trofeja s klubovima i reprezentacijama...

-----------------------------------------------------------------

RASPORED TURNIRA: 22. IX. Zadar - Doguš Darušafaka (18.00), Fenerbahče - Lokomotiv Kuban (20.30); 23. IX. Cedevita - Lokomotiv Kuban (17.30), Budućnost - Zadar (20.00); 24. IX. Doguš Darušafaka - Budućnost (18.00), Cedevita - Fenerbahče (20-30). 25. IX. Za 5. mjesto (16.00), za 3. mjesto (18.30), finale (21.00).

Linker
25. travanj 2024 18:57