Duje KLaric/Hanza Media
INTERVJU ZA B92

LEGENDA HRVATSKE KOŠARKE JASNO PORUČILA 'Šariću i Žižiću samo je nebo granica, a Hezonja je prerano otišao u NBA'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. ožujak 2017. 16:26

Dino Rađa, legendarni bivši hrvatski košarkaš, progovorio je u intervjuu za B92.net o košarkaškim aktualnostima. Dakako, puno je govorio i o hrvatskim košarkašima i situaciji u hrvatskoj košarci općenito.

Na početku je Rađa usporedio današnju košarku s onom kakva se igrala u njegovo vrijeme.

"Drugačija vremena, drugačija košarka. Sada se igra puno brže i šutira više za tri poena. Sada je više u prvom planu fizička sposobnost nego talent", objašnjava Rađa.

Analizirao je Rađa i učinak najboljih hrvatskih košarkaša u NBA-u, Darija Šarića, Bojana Bogdanovića, Ivice Zubca, Marija Hezonje.

Mar 3, 2017; Philadelphia, PA, USA; Philadelphia 76ers forward Dario Saric (9) reacts with guard TJ McConnell (1) and guard Justin Anderson (23) after hitting two foul shots in the closing seconds of the fourth quarter against the New York Knicks at Wells Fargo Center. The 76ers won 105-102. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports
reuters / USA Today Sports

"Mislim da je Šariću samo nebo granica. Igrač je velikog talenta i mislim da je na pravom putu. Bogdanovića su prošle dječje bolesti. Dokazuje se iz utakmice u utakmicu. U reprezentaciji je vođa, a u NBA-u jedan od glavnih igrača u momčadi koja se bori za vrh Istoka...Zubac je pravo iznenađenje, a imao je sreće da se nađe u manje kvalitetnoj momčadi, pa je dobio veću minutažu", rekao je Rađa.

Same riječi hvale ima i za Antu Žižića, bivšeg cibosa i aktualnog člana Darussafake kojeg su draftirali Boston Celticsi.

"On je isto jedan od igrača za kojeg mislim da mu je samo nebo granica. Mislim da dobro radi i da će biti jedan od nosioca igre u Bostonu. Hezonja je prerano otišao u NBA i trebao je igrati u Europi još tri godine".

Reinhold Matay / USA Today Sports / Reuters / Reuters

Ponudio je Rađa objašnjenje i zašto Hrvatska već 20 godina nije osvojila medalju.

"Ključni je problem što je Hrvatska 20 godina bila taoc jednog čovjeka i to se ne može riješiti preko noći. Promjene su se dogodile i to se vidi. Imamo kvalitetnu momčad koja će se u sljedećih deset godina boriti za medalju".

Linker
16. travanj 2024 06:55