Bozidar Vukicevic / Hanza Media / Hanza Media
NE MOŽE SE NAČUDITI

LEGENDA HRVATSKE KOŠARKE O OTKAZIVANJU REPREZENTACIJI 'Meni je to neshvatljivo, to bi svakome trebala biti čast, još imamo i šanse za medalju'

DINO RAĐA Predsjednik Stručnog savjeta HKS-a o Savezu, otkazima u reprezentaciji, prijateljima na klupama ZG-klubova...
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. lipanj 2017. 22:13

Bio je plan da razgovaramo pred koji dan, ali Dino Rađa bio je u SAD-u tri tjedna pa smo se dogovorili da ovaj intervju bude napravljen kad se vrati. U međuvremenu se svašta dogodilo, i u košarci, ali ne samo u košarci, a kako je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a vrlo slojevita osoba, njegovi su stavovi uvijek zanimljivi.

Otprilike smo na godinu i pol dana otkako su u Savez ušli Stojko Vranković, Toni Kukoč i Dino Rađa, a u međuvremenu je Stojko Vranković postao i predsjednik HKS-a.

Kad su ulazili u Savez, imali su neku viziju, danas godinu i pol dana kasnije, kako bi Dino ocijenio sam sebe i svoje negdašnje suigrače, a danas kolege u čijim je rukama HR-košarka?

Dino Rađa
Jakov Prkic / Hanza Media / Hanza Media

- Mislim da je sukus svega da stvari idu u dobrom smjeru i čini mi se da je to najvažnije. Nije moguće 20 godina ispraviti u 20 dana, za sve treba vremena. Ono što je najvažnije, po meni, jest da se sve što se radi, radi isključivo u interesu košarke. Ono što smo govorili, što smo obećavali, na tome smo radili i na tome radimo. E, sad, ima li u svemu tome poneka pogreška, vjerojatno ima, je li bilo propusta, vjerojatno jest, u nekim komunikacijama svakako, ali tu smo da radimo u interesu košarke, a ne u interesu Stojka, Dine ili Joke, ni ikoga drugog. Po meni stvari idu doista u dobrom smjeru.

Dino Rađa
Ivan Klindic / Hanza Media / Hanza Media

Aco Petrović objavio je u međuvremenu širi popis kandidata za Eurobasket, a suočili smo se odmah i s otkazom Ante Žižića, koji se nalijepio na raniju izjavu Marija Hezonje da bi propustio ovo reprezentativno ljeto, a još uvijek čekamo, nadamo se pozitivnije vijesti od Dragana Bendera i Ivice Zupca.

Kako to tumači Dino Rađa?

- Meni su te stvari neshvatljive. Igrati za reprezentaciju trebala bi biti čast svakome. Mogu razumjeti lanjsku situaciju, jer je tada Torino padao u vrijeme američkih kampova, ali ovo sada je idealni tajming natjecanja. Svi se imaju vremena odmoriti, a pripremat će se i ovako i onako, pa mislim da bi bilo dobro da to rade u okruženju reprezentacije. Posebno jer smatram da Hrvatska ima potencijala boriti se za medalju i šteta je da ne bude u kompletnom sastavu.

I posebno u situaciji kad je sljedeće veliko natjecanje, SP u Kini, tek za dvije godine...

- Tako je, svima njima bi bilo od koristi, realne koristi da provedu mjesec i pol dana s reprezentacijom jer, ponavljam, ionako će u to vrijeme trenirati.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
24. travanj 2024 17:35