Nenad Dugi / CROPIX
BORBA ZA OI

LEGENDARNI SPLIĆANIN U STOŽERU REPREZENTACIJE 'Trebali smo ranije biti uz Hrvatsku'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 22. lipanj 2016. 13:04

Toni Kukoč u Novigradu je preuzeo palicu od Stojka Vrankovića i Dina Rađe, koji su uz reprezentaciju bili na prvom dijelu priprema. Ovaj dio uz našu će vrstu biti Kukoč, a sva trojica trebali bi biti uz naš stožer na kvalifikacijama u Torinu.

Toni je pogledao prvu utakmicu u Novigradu i nije bio rječit o dojmovima koje vidio.

- Prvi je dojam da se treba dosta raditi i dosta toga posložiti ako očekujemo nekakav uspjeh. No, evo, od utorka su s nama Dario Šarić i Kruno Simon, što znači da u toj prvoj utakmici i porazu od Kanade nismo bili kompletni. Njih dvojica otvaraju neke nove ideje, neke mogućnosti. Treba gledati pozitivno, Kanada nije lagana u toj postavi s pet niskih igrača. Možda je dobro što smo vidjeli gdje smo u deficitu, a možda i nije dobro jer smo odmah naglo krenuli. Nema se previše vremena za pripreme pa je ovaj stres-test koji smo imali dobro koristio.

Hrvatska se nije nadala kvalifikacijama, a sad je tu. Dva tjedna do njih, zapravo...

- Motivacija su Igre, to je najveća motivacija.

Ovo je igra reakcije

Vratimo se u naše priče. Lijepo je uz reprezentaciju vidjeti zajedno Tonija, Dina, Stojka...

- To je trebalo davno, davno napraviti. Ne zato što smo mi u stanju izmisliti toplu vodu ili ne znam što reći. Sve su to igrači s karijerama, ali čisto kazati neku sitnu stvar, sitnu ideju, ma, bar da im ubaciš neku ideju u glavu. Ono, da im negdje stoji, “rekao mi je Toni, Dino, Stojko pa da probamo, možda će nam pomoći”. Bolje je imati pet ideja nego jednu jer kad ta jedna prestane funkcionirati, onda nastaju problemi u utakmici. Naravno, u kratkom vremenu ih ne treba ni opteretiti s brdom informacija jer to može biti kontraproduktivno. Košarka je igra reakcije.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
24. travanj 2024 14:26