Bojan Bogdanović
 Profimedia, Alamy
NEKA NOVA HRVATSKA

NAŠ NAJBOLJI KOŠARKAŠ USKORO POSTAJE I NAJSTARIJI U REPREZENTACIJI 'Smjena generacija je logična, a Ivica Skelin dobro rješenje za izbornika'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. listopad 2017. 14:25

Nakon što su iz reprezentacije otišli svi igrači iznad 30 godina, Bojan Bogdanović bit će - najstariji.

- Mladi igrači bolje bi se uklopili u boljem ugođaju oko reprezentacije. Uvijek je lakše doći prvi puta u nešto što je dobro. Siguran sam da ćemo mi prihvatiti te mlađe momke koji sada ulaze u reprezentaciju. I dobro ćemo ih prihvatiti, a oni će nam pomoći jer je smjena generacija nešto što se događa. Neki su igrači došli do kraja svog reprezentativnog puta i to je logičan slijed.

Novi je i izbornik, Ivica Skelin netko je koga Bogdanović dobro poznaje.

- Skelin nas poznaje, bio je s nama posljednje dvije godine. Uz to, on ima uvid u ono što se događa u hrvatskim klubovima, tu ima pod kontrolom igrače koje će zvati u reprezentaciju jer mislim da će roster igrača za kvalifikacije koje kreću u studenom biti s puno igrača koji igraju u Hrvatskoj. Skelin zna i nas ostale koji ćemo se priključiti u lipnju, pa onda i u rujnu. Stoga je dobro rješenje.

Image: 348185052, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy
Bojan Bogdanović

Vjeruje li Bogdanović da skupina igrača, bez NBA igrača i veterana kojima se zahvalilo, može bez ozbiljnijih problema dovesti reprezentaciju do lipnja?

- I kad mi dođemo u lipnju i rujnu, čekat će nas teški izazovi. U lipnju idemo u goste Italiji, i njima će se tada vratiti NBA i euroligaški igrači. Igrači koji će igrati za reprezentaciju moraju vjerovati. Mi imamo bolju reprezentaciju od Nizozemske ili Rumunjske i koliko god se situacija činila teškom, ne smijemo se baš podcjenjivati i stavljati naše igrače u isti koš s Nizozemcima ili Rumunjima. Vjerujem u te dečke, u tu momčad i vjerujem da će nam i te kako pomoći da svi zajedno odemo na SP. Uostalom, dobar dio njih koji će startati u kvalifikacijama, ako se plasiramo, ionako će biti unutra na SP-u u Kini. I treba biti iskren pa još nešto reći.

A to je?

- Govoreći o momčadi s Eurobasketa, u studenom neće biti nas trojica iz NBA i Simon iz Efesa. Neki drugi su puno težoj situaciji.

Linker
23. travanj 2024 07:40