REUTERS/Jim Young / REUTERS
'TAJ NIKADA NE STAJE'

AMERIKANCE ODUŠEVILO 'HRVATSKO SRCE', CIJELI GRAD U EUFORIJI Te su večeri napokon shvatili kakvog su igrača dobili: Sve nas je zarazio svojom strašću!

Bryan Colengal je na sva pitanja kratko odgovarao spominjući ime našeg košarkaša koji ga je oduševio jer doslovno briljira
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 25. veljača 2017. 19:01

Utakmica Philadelphije i Washingtona (120-112) odigrana u petak bit će zapisana kao Bogdanovićev debi za klub iz DC-a, ali priča dana opet je Dario Šarić.

Jutro je počelo odgovorom GM-a Sixersa Bryana Colengala na pitanje hoće li njegova momčad tankirati ostatak sezone jer su na visokim pozicijama ostali bez važnih igrača Noela i Ilyasove.

- Dario Šarić!

Svjedoci su notirali da je Colangelo ostao staložen, pogledao ispitivača i rekao:

- Dario Šarić!

Desetak sati poslije naš je košarkaš zajedno s Covingtonom (25 koševa) bio najzaslužniji za pobjedu protiv momčadi koja je bila u najboljoj formi. Wizardsi su u Philu stigli na valu četiri pobjede, Došli su, vidjeli Šarića i - izgubili.

Dario se vratio u ulogu startera i za 33 minute postigao 20 koševa (šut 10/19) uz 11 skokova, četiri asistencije i jednu krađu.

- Trebalo mi je vremena da pronađem ritam. Sretan sam, ali još ne šutiram dobro trice (0/4).

Bila je to večer u kojoj su ljudi iz Philadelphije shvatili kakvog su igrača dobili. I što je Šarićev najveći talent i najveća vrlina. Netko ima vrhunski šut, netko prodor, a Dario ima ono najvažnije: talent za POBJEĐIVANJE. Zarazno pobjeđivanje. Mikrofon je preuzeo trener Brown...

- Dario nikada ne staje. Odgojen je da igra košarku i kad biste znali njegovo obiteljsko stablo i što je već od 12. godine predstavljao za svoju zemlju… znali biste kolika je njegova ljubav prema košarci. Najviše od svega volimo što je njegova strast zarazna.

Bogdanović (18 minuta, dva koša, šut 1/5, četiri skoka po jedan asist i krađa) prvu je utakmicu, zapravo prvi cijeli dan s ekipom, proveo u učenju.

povjerenje Večer uoči proveo je sa Šarićem na večeri, a ostatak u “školi”. Na jutarnjem treningu nije šutirao nego je prolazio akcije, a sat uoči početka ogleda “snimao” je akcije s laptopa pomoćnog trenera. Trener Brooks rekao mu je samo: “Ako si otvoren, šutiraj”. U debiju nije imao previše prilika, ali s drugim detaljima u igri ostavio je dobar dojam...

Linker
20. travanj 2024 23:07