Roberto Serra/Iguana Press/Getty Images
PONUDIO SVOJU VIZIJU

DIVAC POKUŠAO OBJASNITI POTEZ KOJI JE IZAZVAO BIJES NAVIJAČA Cousins su suzama na odlasku, njegova poruka dirnula je i Stepha Curryja

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2017. 10:17

Generalni menadžer Sacramento Kingsa Vlade Divac pokušao je objasniti medijima svoj potez koji je šokirao Amerikance.

Riječ je o tradeu u kojem je klub napustio DeMarcus Cousins, najveća zvijezda kluba koji je prešao u New Orleans Pelicanse.

Pelicansi su u zamjenu za ovog "All Star" igrača Kingsima proslijedili Buddyja Hielda, Tyrekea Evansa, Langstona Gallowayja i izbore prvog i drugog kruga ovogodišnjeg "drafta". Uz Cousinsa, u New Orleans će i Omri Casspi.

"Došlo je vrijeme za promjene, a mislim da je ovo najbolji pravac za klub. Pobjede počinju s kulturom i karakterom, a uzevši u obzir da će sljedeći draft biti jedan od najjačih u posljednjih deset godina ovaj će nam trade omogućiti stvaranje talentiranog i snažnog rostera", objasnio je Divac, koji se nakon objave posla našao na udaru klupskih navijača i medijskih kritika.

Posebice jer je ranije bio rekao da nema namjeru prodavati Cousinsa. Ali onda je došlo do zaokreta. Ali sam Divac je otkrio:

"Imao sam prije dva dana još i bolju ponudu za Cousinsa".

S druge strane, Cousins se emotivno oprostio od Kingsa.

"Moja ljubav prema ovom gradu se nije nikada mijenjala. Čak i kada neću biti tu sve će ostati isto. I dalje ću se brinuti o klincima iz ekipe. Ma, svaka mi je obitelj bitna. Sve će ostati isto samo što neću biti u dresu Kingsa. Ljubav će i dalje svejedno trajati", objasnio je Cousins u suzama.

Njegova je reakcija izazvala komentar slavnog Stephena Curryja.

"Puno poštovanja Cousins. O tome se ovdje radi", napisala je zvijezda Golden Statea.

Linker
19. travanj 2024 21:28