Screenshot
KAKAV PREOKRET

DOGODIO SE POSAO GODINE! HRVAT NI KRIV NI DUŽAN MIJENJA KLUB TEK ŠTO JE STIGAO U SAD Ante Žižić igrat će sa najvećim košarkašem današnjice!

Piše: HinaObjavljeno: 23. kolovoz 2017. 11:38

NBA momčadi Boston Celtics i Cleveland Cavaliers dogovorile su 'trade' u kojem četverostruki član All Stars momčadi Kyrie Irving dolazi u Boston u zamjenu za Isaiaha Thomasa, Jaea Crowdera, hrvatskog centra Antu Žižića i 'pick' u prvom krugu NBA drafta 2018. godine.

"Kyrie je jedan od najboljih strijelaca NBA. Dokazao se na najvišoj razini, u NBA finalima zadnje tri godine", izjavio je predsjednik Celticsa Danny Ainge objavljujući vijest o jednoj od najvećih razmjena u NBA. Irving će se moći dokazati protiv svoje bivše momčadi već u prvom kolu nove sezone jer 17. listopada kada Cavaliersi dočekuju Celtics.

"Bio je NBA prvak, osvajač olimpijske zlatne medalje, četiri puta član All-Stars momčadi. Zbog svega što je postigao, mislimo da su najbolje godine ispred njega", dodao je.

Izabran od Clevelanda na NBA draftu 2011. 25-godišnji Irving ima prosjek od 21.6 koša, 3.4 skoka, 5.5 asistencija i 1.32 ukradenih lopti u prosječno 34.2 minute u 381 utakmice kroz šest sezona sa Cavaliersima.

Isaiah Thomas je u tri sezone sa Celticsima upisao 24.7 koševa, 2.7 skokova i 6.0 asistencija po utakmici. Crowderov prosjek je 12.8 koševa, 5.2 skokova i 1.8 asistencija u zadnje tri sezone u Bostonu.

Hrvatski centar Žižić (20) bio je 23. izbor Celticsa na prošlogodišnjem draftu. Prošlu sezonu je započeo u Ciboni i do prijelaza u tursku Darušafaku u prosincu, bio najbolji igrač hrvatskog doprvaka s prosjekom od 20 koševa i 9,2 skoka u utakmicama ABA lige. U Darušafaki ga je vodio bivši trener Clevelanda David Blatt, pod čijim je vodstvom 20-godišnji centar skupio 21 nastup u turskom prvenstvu i 20 utakmica u Euroligi, u kojoj je Darušafaka poražena tek u petom dvoboju četvrtfinala protiv Real Madrida. Stasiti 211 cm visoki centar je u Euroligi imao prosjek od 9 koševa i 6,7 skokova uz 65 % šuta iz igre.

Žižić je zbog angažmana u Bostonu otkazao nastup za reprezentaciju Hrvatske na ovogodišnjem Eurobasketu i do sada se dokazao u utakmicama NBA Ljetne lige.

Linker
24. travanj 2024 13:44