Dan Hamilton / USA Today Sports / Reuters
ČUDESAN DOSEG

KING JAMES PROGOVORIO NAKON ČUDESNOG REKORDA Nasmiješio se i podigao ruku visoko u zrak nakon povijesne trice: 'Uvijek sam želio biti vođa'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. svibanj 2017. 15:49

Kada se govori o rekordima, onda će najveći sportaši uvijek reći da ih ne zanimaju, da je bitna samo momčad i pobjede. Međutim, stalo im je i to jako, što je sasvim ljudski i sportski, jer ambicija je ta koja te uvijek tjera da daš još nešto novo od sebe.

LeBronu Jamesu bilo je jako stalo, brojao je svaki koš i kada je došao do 26 - ili samo dva manje od Michaela Jordana - odlučio je po svaku cijenu zabiti tricu. S dvicom bi se izjednačio, ali nije se želio izjednačiti, nego ga je odlučio odmah preteći. Prva trica nije ušla, ali druga je. Nasmiješio se i podigao ruku visoko u zrak, znao je da je tog trenutka zasjeo na prvo mjesto najboljih strijelaca u play-offu u povijesti.

Top-lista najboljih strijelaca u play-offu svih vremena

1. LeBron James 5.995

2. Michael Jordan 5.987

3. Kareem Abdul-Jabbar 5.762

4. Kobe Bryant 5.640

5. Shaquille O’Neal 5.250

6. Tim Duncan 5.172

7. Karl Malone 4.761

8. Jerry West 4.457

9. Tony Parker 7.691

10. Larry Bird 3.897

- Broj 23 nosim zbog Mikea. Mislim da sam se u ovu igru zaljubio zbog Mikea, zbog svega što je on ostvario. Kad gledaš Michaela Jordana, to je gotovo kao da gledaš Boga. Stoga nisam mislio da mogu biti Mike. Ovo je nagrada za sve što sam ostvario svojom igrom - rekao je presretni LeBron.

Još ga samo pet poena dijeli od magične granice od šest tisuća, premda nikad nije bio igrač koji je slovio za klasičnog košgetera.

- Ja to i nisam, nikad nisam ni želio da me se gleda kao strijelca. Želim biti play, igrač koji je voditi momčad, koji će je razigravati i pomoći da dođemo do pobjede. Koševi mojih suigrača vesele me jednako kao i moji. Kada njima ide, povući ću se, kao što sam se povukao prošlu utakmicu kada je Irwing krenuo...

James na All time playoff listi aktivnih igrača

VODEĆI

- postignuti koševi

- ukupna minutaža

- pogođeni šutevi

- broj šuteva

- pogođene trice

- broj ispucanih trica

- pogođena slobodna bacanja

- ispucana slobodna bacanja

- skokovi u obrani

- skokovi ukupno

- asistencije

- ukradene lopte

- izgubljene lopte

TREĆI U PORETKU

- skokovi u napadu

ČETVRTI U PORETKU

- blokade

Jamesovi dosezi u doigravanju doista su frapantni. U nevjerojatnih 13 kategorija je vodeći među aktivnim igračima, u četiri je vodeći na listi svih vremena. Nevjerojatno, posebno ako se zna da ima samo 32 godine i da će realno još četiri-pet pa čak i više sezona biti jako važan igrač u NBA doigravanjima.

Njegovi rekordi mogli bi živjeti značajno duže od Jordanovih. Jamesu su, doduše, trebale 33 utakmice više da dostigne Jordana, ali je ispucao 72 lopte manje.

James na All time play-off listi svih vremena

VODEĆI NA LISTI

- postignuti poeni

- ispucane trice

- pogođena bacanja

- izgubljene lopte

DRUGI U PORETKU

- minutaža

- ispucana bacanja

- ukradene lopte

Linker
18. travanj 2024 04:53