Ezra Shaw / Getty
OVO NITKO NIJE NAPRAVIO

KRALJ JE DOBIO KRUNU KOJA MU NEDOSTAJE LeBron je u pohodu na naslov srušio baš sve predrasude!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 20. lipanj 2016. 10:50

LeBron je trebao tri uzastopne pobjede u velikom finalu nakon što su Cavsi ostali na 1-3. Tome još nikada nikome nije pošlo za rukom.

LeBron je trebao dobiti Warriorse u tri uzastopne utakmice. A u regularnoj sezoni nisu izgubili dvije u nizu.

LeBron je trebao Golden State pobijediti dva puta u Oracle Areni. A cijele regularne sezone tamo su imali 39-2, dok su u cijelom play-offu izgubili još samo jednom.

LeBron je trebao zadnju, veličanstvenu sedmu, pobijediti u gostima. Zadnji kojima je to uspjelo bili su Washington Bulletsi koji su dobili Seattle SuperSonicse. Klubovi koji više ne postoje s tim imenima.

LeBron je, konačno, sve to morao napraviti za Cleveland. Za grad je koji je u sportskom smislu posljednja rupa na svirali, grad koji zadnje 52 godina nije imao klupskog šampiona u ničemu.

LeBron je pobijedio sve.

Kada se vratio iz Heata, s kojim je osvojio dva naslova, ali je bio samo Wadeov partner, LeBron je svojim Cavsima obećao naslov. Činilo se utopijom, čistom utopijom, pogotovo ove sezone kada su s druge strane stajali momci koji na NBA parketima nisu izgledali ovako impresivno još od Jordanovih Bullsa. Svi oni spaljeni dresovi koji su ga otpratili na Floridu vraćeni su u ormare, uz vjeru. Vjeru da će sportski šu... SAD-a, nesretni Cleveland jednog dana nešto pobogu osvojiti.

I osvojio je. S Kraljem. Koji je dočekao konačnu satisfakciju...

Linker
26. travanj 2024 18:59