Chris Nicoll-USA TODAY Sports
NOVOSTI I U VEZI SPONZORA

NBA LIGA OBJAVILA POVIJESNE PROMJENE I KALENDAR NOVE SEZONE Poduzete su nove mjere, a u prvoj utakmici gledamo reprizu finala Istoka

Piše: HinaObjavljeno: 15. kolovoz 2017. 14:05

U noći s ponedjeljka na utorak NBA liga je objavila kalendar osnovnog dijela nove sezone koja će započeti 17. listopada, tjedan dana prije nego što je to bilo uobičajeno, i u kojoj, po prvi put u 72-godišnjoj povijesti, nijedna momčad neće morati igrati četiri utakmice u razdoblju od pet dana.

Mjere su to koje je vodstvo NBA lige poduzelo kako bi smanjilo fizičku potrošnju igrača tijekom šestomjesečnog natjecanja te omogućilo trenerima da što manje pribjegavaju uobičajenoj praksi odmaranja glavnih zvijezda, što se sve češće događalo u proteklim sezonama, a eskaliralo bi s približavanjem doigravanja.

Promjene u kalendaru omogućile su slaganje takvog rasporeda kojim se još više smanjuje prosječan broj situacija u kojima će momčadi igrati utakmice dan za danom. Prošlosezonski prosjek je bio 16,3 takvih utakmica po momčadi, a za nadolazeću sezonu je smanjen na 14,4 utakmica.

Prvog dana nove sezone bit će odigrane dvije od ukupno 1230 utakmica osnovnog dijela: u prvoj će aktualni NBA doprvaci iz Clevelanda ugostiti Boston u reprizi finala Istočne konferencije iz prošle sezone, a nešto kasnije iste večeri, uoči dvoboja s Houstonom, igrači, treneri i vlasnici Golden State Warriorsa dobit će pobjedničko prstenje u Oracle Areni u Oaklandu, gdje će pod krov biti podignuta još jedna zastava NBA prvaka, šesta u povijesti kluba te druga u posljednje tri sezone.

Još jedna od novosti u nadolazećoj sezoni su i reklame koje će NBA momčadi nositi na dresu. Svaka će momčad imati pravo potpisati jedan takav sponzorski ugovor, a zasada ih ima 12 od 30 momčadi, osam iz Istočne i četiri iz Zapadne konferencije.

Regularni dio sezone trajat će od 17. listopada 2017. do 11. travnja 2018, doigravanje će započeti 14. travnja iduće godine, a ime NBA prvaka doznat ćemo u prvoj polovici lipnja.

Linker
18. travanj 2024 14:41