reuters / USA Today Sports
HRVATSKA SENZACIJA

SVI SE DIVE ŠARIĆU, ON IGRA NAJBOLJU KOŠARKU U NBA-u! Legenda Clippersa progovorila hrvatski: 'On je igračina, on je šuter, ma on je veliki igrač'

Piše: Krešo KokićObjavljeno: 13. ožujak 2017. 12:44

Dario Šarić definitivno je zaludio američke ljubitelje košarke. Učinkom karijere srušio je velike LA Lakerse u Staples Centru, a nakon utakmice u velikom je intervjuu za sveprisutni CroatianSports.com odgovarao na veliki broj pitanja koja zanimaju sve one koji prate jednog od najuzbudljivijih hrvatskih košarkaša nakon dugo vremena. Dario je vrlo blizu nagrade 'rookie of the year'.

"Ne osjećam pritisak te nagrade. Želim takve stvari držati sa strane. Ne bih volio da mi to bude teret na leđima. Naravno da bi osvajanje te nagrade bila velika stvar za mene i moju kaijeru, ali to definitivno nije prva stvar na koju pomislim kada se probudim ujutro, ili posljednja na koju mislim prije nego što zaspem", rekao je Šarić pa pokušao otkriti razlike između europske i NBA košarke:

"Kada sam tek stigao sve je zapravo bilo puno brže. Igrači, akcije, dodavanja, kontre. U Europi se više igra pozicijska košarka 'pet na pet'. Ovdje je više manje sve kako neštop našraviti što brže. Razumijem da je sve i stvar za gledatelje koji traže takve atrakcije."

Trener Philadephije Brett Brown ponovno je imao riječi hvale za hrvatskog reprezentativca.

"Vjerujem da rookie of the year igra za Philadelphiju. Dario je fantastičan, ali ono što se meni najviše sviđa je njegova želja, ali i sposobnost da nauči nove stvari. Jako brzo hvata nove ideje i radi odlično. Još ima nekoliko stvari koje bi se dale poporaviti u njegovoj igri. Primjerice, nauči li postaviti noge bolje ispod lopte kod izbačaja za tricu, dobit će bolji luk. Sad je još uvijek malo 'flat'. Međutim, uopće ne sumnjam u njega. Dario je fenomenalan", rekao je Brown.

Popularni Šiši i 'preko bare' mora odgovarati na pitanja o usporedbi s Draženom Petrovićem.


Dario Saric 20 Points Full Highlights (2-15-2017)

"Svi znaju tko je Dražen i koliki je njegov značaj za Šibenik i Hrvatsku, ali i za veći dio Europe. On je za mene idol, netko poseban i ponosan sam što dolazim iz njegovog grada. Međutim, ne mogu se s njim uspoređivati", skromno je priznao Šarić za kojeg navijači 76-ersa imaju samo riječi hvale:

"Šarić je apsolutno fantastičan. On je rookie of the year. Iskreno, on igra najbolju košarku u cijelom NBA-u gledamo li zadnjih mjeseca dana, ili nešto više."

O Dariju je u superlativima govorio i Michael Smith, bivši NBA košarkaš koji je nosio dresove Boston Celticsa, Oklahome Cityja i LA Clippersa, a koji je danas poznati TV komentator i najavljivač u Clippersima.

"Dario je pravi borac. Odličan je s loptom, visok je i pametan igrač. Međutim, meni se najviše sviđa njegovo srce i njegova strast za ovom igrom i za pobjeđivanjem. Još jedna stvar, on je mogao pričekati još jednu godinu do dolaska u NBA i zaraditi veliki novac, međutim došao je jer je obećao doći i to pokazuje koliki je karakter", rekao je Smith pa zbog Darija naučio i nekoliko hrvatskih riječi:

"Dario Šarić, on je igračina. On je veliki šuter. On je veliki igrač", rekao je 51-godišnji Smith na hrvatskom jeziku.

Zbog Šišija se, eto, u SAD-u uči i hrvatski jezik, a on sam se na kraju razgovora dotaknuo i hrvatske reprezentacije:

"Hrvatska reprezentacija nekoliko zadnjih godina malo pati. Teško je, uvijek smo tu negdje, ali nikako da dohvatimo medalju. Pomalo je naravno i razočaravajuće. Sad imamo nekoliko igrača u NBA-u, dečke koji mogu donijeti nešto novo, no sve što ja mogu obećati je da ćemo dati sve od sebe. Ponekad pobijediš, ponekad izgubiš. To je sport, to je tako."

Linker
23. travanj 2024 11:51