Bill Streicher / USA Today Sports / Reuters
NAGGRADA OSTAJE U 76ERSIMA

VELIKO PRIZNANJE ZA DARIJA ŠARIĆA Hrvatski košarkaš proglašen novakom mjeseca u Istočnoj konferenciji!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 03. ožujak 2017. 09:35

Dario Šarić proglašen je novakom mjeseca u Istočnoj konferenciji, objavljeno je jučer na službenim stranicama NBA lige. To znači da nagrada i dalje ostaje u redovima Sixersa budući da je prije Šarića Joel Embiid na Istoku osvojio prethodne tri nagrade za novaka mjeseca.

Dario je prošli mjesec odigrao 12 utakmica s prosjekom od 17 poena, 7.9 skokova, 2.8 asistencija i 1 ukradenom loptom po utakmici. U veljači je iz igre šutirao nešto bolje nego ostatak sezone (44,3 posto naprema 40 posto u cijeloj sezoni), slobodna bacanja je gađao s preciznošću od 78 posto, ali je zato pogađao siromašnih 25 posto šuteva za tricu, slabije od svojeg sezonskog prosjeka od 31,5 posto.

Od 12 utakmica, Šarić je u njih 11 zabio dvoznamenkasti broj poena, pet puta išao preko 20 poena, te ubilježio četiri double-double učnika u nizu. Valja napomenuti i da su Sixersi pobijedili u 4 od tih 12 utakmica. Inače, posljednji hrvatski reprezentativac koji je prije Šarića osvojio nagradu za rookieja mjeseca bio je Bojan Bogdanović u travnju 2015.

S obzirom na činjenicu da će Joel Embiid propustiti ostatak sezone, Dario Šarić je uz Malcoma Brogdona (i u manjoj mjeri Jamala Murrayja i Buddyja Hielda) postao jedan od kandidata za osvajanje nagrade za rookieja godine (pod uvjetom da nastavi s odličnim igrama iz veljače). Iako je Embiid bez pokazao najviše od svih novaka u ovoj sezoni (20 poena, 7.8 skokova i 2.5 blokade u prosjeku, između ostalog), odigrao je tek 31 utakmicu, što se čini kao premalo da bi bi mu novinari povjerili svoj glas za Rookie of the Year nagradu. No, nije nemoguće.

Na Zapadnoj konferenciji nagradu za novaka mjeseca osvojio je igrač Dallas Mavericksa Yogi Ferrell, kojeg su na draftu prošle godine zaobišle sve momčadi, te je put prema NBA ligi gradio kroz razvojnu ligu. Ferrel je prošli mjesec igrao rekordnih 31.5 minuta u prosjeku za 12 poena i 4.7 asista po utakmici.

Linker
20. travanj 2024 07:09