Reuters / USA Today Sports
SVE BLIŽI TRIPLE-DOUBLEU

VIDEO: DARIO SE POKAZAO I PROTIV NAJBOLJE MOMČADI LIGE Sixersi nisu iskoristili povijesno lošu večer Stepha Curryja, Šarić opet radio sve

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 28. veljača 2017. 09:02

Golden State Warriorsi noćas su u gostima pobijedili Philadelphia 76erse, rezultatom 119-108. Iako je ishod ogleda vodeće momčadi i pete najgore momčadi lige bio očekivan, sam tijek utakmice sigurno nije bio.

Tako su Warriorsi su na poluvrijeme otišli s tek tri poena razlike, a Sixersi su ukupno pogodili četiri trice više od momčadi koja je treća u ligi po broju pogođenih trica po utakmici. Glavni razlog za tu malu bizarnost krije se u povijesno lošoj šuterskoj večeri Stepha Curryja. Dvostruki MVP i čovjek koji drži rekorde po broju pogođenih trica u jednoj sezoni (402) i jednoj utakmici (13), jučer je promašio svaki od 11 šuteva iza linije za tri poena, od čega dva nisu ni vidjela obruča.

Srećom po trenera Kerra, Warriorsi su toliko natovareni sjajnim igračima da se Stephov loš dan nije osjetio na rezultatu – tako je Kevin Durant zabio 27 poena uz 8 skokova i 4 asista, Klay Thompson je ubacio 21, a „švicarski nož“ momčadi iz Oaklanda, Draymond Green, dodao je 14 poena, 11 asistencija, 6 skokova i 5 ukradenih lopti. Čak je i gruzijski centar Zaza Pachulia za 15 minuta ubacio 16 poena, bez promašenog šuta iz igre, dok je Curry utakmicu završio s 19 poena (šut iz igre 7/23) i 6 dodavanja.

- Na utakmici poput ove, kad Stepha baš i ne ide, imamo drugih igrača koji mogu zabiti. Mnogo njih je ispunilo svoj dio večeras – rekao je Kerr nakon utakmice, dok je Curry bio dovoljno velik da se nakon utakmice našali na vlastiti račun.

- Zaboravio sam prilagoditi šut gustoći zraka – rekao je lanjski MVP.

Feb 27, 2017; Philadelphia, PA, USA; Philadelphia 76ers forward Dario Saric (9) controls the ball as he falls over Golden State Warriors guard Stephen Curry (30) during the second half at Wells Fargo Center. The Warriors won 119-108. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports
Reuters / USA Today Sports

S druge strane, kod Phile je najbolji igrač ponovno bio Dario Šarić. Doduše, utakmicu je počeo promašenim zakucavanjem koje mu garantira mjesto u sljedećem Shaqtin' A Fool, ali Dario je preozbiljan igrač da bi ga smela takva trivijalnost. Hrvatski reprezentativac je za 35 minuta zabio 21 poen (šut iz igre 6/15, trica 0/6, slobodna bacanja 9/10), uhvatio 7 skokova, imao 7 asistencija (osobni rekord u NBA), te ukrao jednu i izgubio dvije lopte. Već poslovičnom zalaganju, borbi i poenima s niskog posta Dario je dodao i element razigravanja suigrača, ali je opet zakazao kad je u pitanju šut za tri poena. No, ako može 'faliti' Curry, što ne bi mogao i on.

Dobru utakmicu odigrao je i Robert Covington koji je zabio 15 poena, uz 8 skokova i 4 ukradene lopte, Gerald Henderson je dodao 16 poena, a Richaun Homes 15 poena, 4 skoka i 3 blokade s klupe.

Osim poraza, Sixersima je sigurno teže pala vijest da je Joel Embiid izlistan kao ozlijeđen na „neodređeno vrijeme“, nakon što je njegovo lijevo koljeno nateklo na jučerašnjem treningu. Koliko je ozljeda ozbiljna i hoće li Embiid uopće zaigrati do kraja sezone reći će današnja magnetska rezonanca. Iako to Sixersima zatvara i zadnju nadu u borbu za playoff, Šariću otvara prostor za osvajanje nagrade za rookieja godine, budući da je Embiid, dobar koliko je bio (20 poena, 7.8 skokova i 2.5 blokade u prosjeku), odigrao tek 31 utakmicu ove sezone. Dario, koji je veljaču zaključio sa 17 poena, 7.9 skokova i 2.8 asista u prosjeku, dosad nije propustio ni jednu utakmicu.

Linker
18. travanj 2024 23:37