Jasen Vinlove / USA TODAY Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: OKLAHOMIN STROJ SE NE GASI Fanovi Netsa navijali za 33. triple-double Westbrooka, LeBronu novi pothvat karijere!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 15. ožujak 2017. 09:55

Ono što su prošle sezone bili Sixersi, to su ove sezone Netsi - uvjerljivo najlošija momčad liga s mizernim učinkom i navijačima koji bi najradije na utakmice dolazili s vrećicama na glavi (uz bitnu razliku da Brooklyn ni neće profitirati od svojeg očaja, budući da njihov pick prve runde drafta ide u Boston).

Kad već ne ide njihovima, gledatelji u Barclays Areni barem mogu uživati u igrama gostujućih igrača i klubova, a za to se noćas pobrinuo Russell Westbrook. U 122-104 pobjedi OKC-a, Russ je ostvario već 33. triple double ove sezone i jubilarni 70. u karijeri s 25 poena (šut iz igre 6/18, trica 2/7, slobodna bacanja 11/13), čak 19 asistencija i 12 skokova, plus dvije ukradene lopte i blokada.

Sada mu fali još "samo" osam da dostigne Oscara Robertsona koji je, kako smo već više puta napisali, u 61/62 sezoni imao 41-triple double te postao zasad jedini igrač u povijesti koji je cijelu sezonu odigrao na triple-double prosjeku. I taj pothvat bi play Oklahome lako mogao srušiti, budući da u dosad odigranih 67 utakmica igra na prosjeku od 31.8 poena (šut iz igre 43,3 posto, trica 30 9 posto, slobodna 82,1 posto), 10.6 skokova i 10.3 asistencija. Prema ESPN-ovom statističkom modelu, s obzirom na dosad odigrane utakmice Westbrook ima 90 posto šanse da sezonu završi na triple-double prosjeku, a predviđa se da će za Oscarovim rekordom ostati kratak tek za jedan triple-double.

Da je Russov lov na Oscara prerastao okvire statistike i ušao u "opću kulturu" pokazalo se kad je publika u Barclays Areni tijekom zadnje četvrtine počela glasno navijati poslije svakog promašenog šuta Netsa u nadi da će Westbrook novim skokom doći do triple-doublea.

- Mislio sam da se nešto dogodilo. Zbilja sam se pitao zašto se deru tako glasno. Mislio sam da se nešto dijeli u publici ili nešto slično - rekao je zbunjeni Russ nakon utakmice u kojoj se naslušao "MVP, MVP" skandiranja.

Ta utrka za triple-doubleom, do kojeg je izgleda svima stalo više nego Russu, je došla do te mjere da se njegov suigrač Taj Gibson izmaknuo pet minuta prije kraja kako bi Westbrook uhvatio deseti skok.

- Želio sam da ostvari triple-double pa sam se malo izmaknuo - iskreno je rekao Gibson koji je utakmicu završio sa 17 poena i 8 skokova, dok je Victor Oladipo dodao 21 poen, a Enes Kanter 17 poena uz 5 skokova. Kod Netsa, kojima je ovo već 54. poraz sezone, raspucali su se Brook Lopez s 25 poena i Jeremy Lin s 24 poena.

Cavaliersi su noćas razbili Pistonse sa 128-96, a LeBron James je prvi put u karijeri ostvario 10. triple-double u jednoj sezoni (52. ukupno). "Kralj" je utakmicu završio sa 16 poena, 12 asista i 11 skokova, 26 poena je u pobjedi dodao Kyrie Irving, dok je Iman Shumpert zabio 18 poena.

James se toliko unio u igru da je u jednom skoku za loptu na pod poslalo i suigrača Irvinga pa mu pomogao da se digne s parketa.

- Neću ga ostaviti da leži na podu. Moram podići svojeg suigrača i osigurati da prevedem loptu preko centra na vrijeme - rekao je LeBron koji nije uočio Kyrieja na svojem putu.

Kod Pistonsa su Tobias Harris i Marcus Morris ubacili 17, odnosno 13 poena, dok je Andre Drummond uz 8 poena (šut iz igre 4/12) uhvatio i 14 skokova. Kako je utakmica bila riješena i prije poluvremena, priliku su dobili rezervni igrači obje momčadi pa je tako klupa Cavsa zabila respektabilnih 48 poena.

Rezultati by SofaScore

Linker
13. travanj 2024 00:06