Bill Streicher / USA Today Sports / Reuters
NEMA KRAJA CRNOJ SERIJI

VIDEO: POGLEDAJTE HRVATSKOG MAJSTORA NA DJELU Dario Šarić sam napravio veliki preokret pa promašio najvažniji šut!

Piše: HinaObjavljeno: 07. prosinac 2016. 10:12

Poraznoj seriji košarkaša Philadelphia 76ersa nema kraja. Momčad u kojoj igra i naš Dario Šarić upisala je u noći na srijedu i sedmo gostovanje bez pobjede (18 poraz ukupno) u ovoj sezoni NBA lige izgubivši u Memphisu 96:91, ali hrvatski reprezentativac opet je bio vrlo dobar, i odličan u samoj završnici.

Šarić je posebno briljirao u napetoj završnici kada je praktički sam doveo Philadelphiju u poziciju za pobjedu. Kod rezultata 87:81 za domaćina, Hrvat je zabio šest od deset koševa svoje momčadi, uključujući i šut za izjednačenje te vodstvo 91:89 dvije minute prije kraja.

Zach Randolph je izjednačio 90 sekundi prije kraja, a Sixersi su izgubili dvije lopte u svoja sljedeća napada i promašili svojih zadnjih pet šuteva. 12 sekundi prije kraja Šarić je promašio tricu za izjednačenje.

Šarić je u 25 minuta je zabio 17 koševa i ugrabio sedam skokova uz jednu ukradenu loptu, ali su njegovi Philadelphia 76ers još jednom poražni, 18. put ove sezone.

Najbolji strijelac Philadelphije bio je Ersan Ilyasova s 23 koša i 17 skokova, dok je Grizzliese predvodio Marc Gasol sa 26 poena.

Orlando Magic je pobijedio Washington Wizardse sa 124-116 unatoč 52 poena Johna Walla koji je tako postao četvrti igrač u NBA koji je zabio najmanje 50 koševa na jendoj utakmici.

Mario Hezonja i Damjan Rudež nisu igrali za Orlando. Wall je pogodio 18 koševa iz 31 šuteva, uključujući pet od osam trica, ali nije puno pomogao Wizardsima kojima je ovo treći poraz zaredom.

Najbolji strijelac Orlanda bio je Elfrid Payton koji je utakmicu završio sa 25 koševa od čega je 22 zabio u prvom poluvremenu. Jeff Green je ubacio 20 koševa, a Jodie Meeks 18.

Utah Jazz je sa 112-105 slavio protiv Phoenix Sunsa, a Dragan Bender je u 28 minuta upisao tri koša, tri skoka i jednu asistenciju. Treću utakmicu zaredom Utah Jazz je stvorio veliku prednost u trećoj četvrtini, sinoć od čak 23 koša. No, također treću utakmicu zaredom dopustili su da se ta prednost istopi, Phoenix je izjednačio tri minute prije kraja, ali se Utah ipak izvukao.

Gordon Hayward je bio najučinkovitiji igrač Jazza sa 28 koševa, dok je Rudy Gobert ubacio 22 koša uz 11 skokova i četiri bloka.

Najbolji kod Sunsa bio je Devin Booker koji je postigao 21 pogodak.

New York Knicks su sinoć sa 114-103 pobijedili Miami Heat a do pobjede ih je odveo rapsoloženi Carmelo Anthony sa 35 pogodaka. Kristaps Porzingis je ubacio 14 koševa uz 12 skokova za Knickse. To je bila deveta pobjeda Knicksa u zadnjih 13 utakmica.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
18. travanj 2024 09:44