Eric Hartline / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: ŠARIĆ, VOĐA SIXERSA! Sjajni Dario i Phila došli do treće pobjede u nizu, atomski napad Nuggetsa i maestralni Jokić uništili prvu momčad lige!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 14. veljača 2017. 08:01

Nemoj obećavati ono što ne možeš ispuniti. Osjetio je to na vlastitoj koži noćas Francuz Nicholas Batum, koji je prije utakmice sa Sixersima domaćim navijačima garantirao pobjedu, a na kraju napustio teren pognute glave.

Iako Phila i dalje igra bez Joela Embiida, Batum nije računao s drugim najboljim novakom lige, Dariom Šarićem. Šibenčanin je noćas preuzeo Sixerse na sebe, s klupe odigrao najviše minuta (31) u svojoj momčadi, zabio najviše poena (18, šut 8/17, trica 2/7), uhvatio najviše skokova (11) i dodao 3 asistencije, jednu blokadu i nemjerljivu količinu energije u 105-99 pobjedi nad domaćom momčadi. Da je Dario u velikoj formi, govore i brojke iz zadnjih pet utakmica u kojima ima 18 poena, 6.4 skoka, 3 asistencije i jednu ukradenu loptu, a pritom je šutirao s preciznošću od 51.3 posto iz igre, znanto bolje nego u prijašnjem dijelu sezone.

Šarić nije bio jedini kojeg je dodatno napalila Batumova "garancija pobjede" te je osim njega još pet igrača Sixersa zabilo dvoznamenkasti broj poena, od kojih je Covington ubacio 17, a T.J. McConnell 14, uz asista. Play Sixersa je i sa zadovoljstvom utrljao sol na ranu Batumu nakon utakmice:

- Njegova garancija je pomalo apsurdna. Ako si ju već dao, onda je trebaš ispuniti. Ne ciljam na nikoga, ali bilo je bez poštovanja za našu ekipu i na to smo dobro odgovorili - rekao je McConnel. Sixersima je inače ova treća pobjeda u nizu i 21. u sezoni, a sama pomisao na to kako će izgledati momčad kad budu zdravi Embiid i Ben Simmons, koji još nije zaigrao ni jednu utakmicu u dresu Phile, izmamit će osmijeh na lice svakog fana košarke.

Prozivani Batum na kraju je zabio 16 poena u porazu, a najbolji igrač Hornetsa bio je Kemba Walker koji je zabio 29 poena uz skokova.

Iznenađenje večeri definitivno pripada Denver Nuggetsima koji su u svom "milju visokom" gradu pomeli pod s prvom momčadi lige, Golden State Warriorsima. Nuggetsi su prošlogodišnje finaliste sredili sa 132-110, što im je tek deveti poraz u sezoni i drugi najgori nakon otvaranja sa Spursima.

Denver je do pobjede došao na krilima atomskog napada pa su već do poluvremena zabili 79 poena (!) i utakmicu završili s 24 ubačene trice (od 40 pokušanih), čime su izjednačili rekord lige koji su ranije u sezoni postavili Houston Rocketsi. A da stvar bude zanimljivija, njihov najbolji igrač, srpski centar Nikola Jokić, ni jednom nije opalio iza linije za tri poena.

Umjesto toga, Jokić je radio sve ostalo - skakao, pogađao iz reketa i dirigirao uštimanim napadom Nuggetsa, a utakmicu je završio sa 17 poena, 21 skokom i 12 asistencija (za svoj drugi triple double u sezoni i osobne rekorde u skokovima i asistima).

Veliku pobjedu Denvera zapravo je osiguralo šest igrača - prva petorka zajedno ubacila čak 107 poena, a Jamal Murray je s klupe dodao još 14. Prvi strijelac momčadi bio je rookie Juancho Hernangómez koji je zabio 27 poena, od čega šest trica, te je uhvatio i 10 skokova, Will Barton je imao odličnu all round utakmicu s 24 poena (četiri trice), 10 skokova i 7 asista, Jameer Nelson imao je 23 poena (pet trica) i 7 asista, dok je Garry Harris je u svojih 16 poena ugradio četiri trice. Za Nuggetse teško da je moglo bolje od ovoga...

- Jednom kad smo vidjeli da nam je ušlo par trica, samo smo željeli nastaviti i vidjeti koliko ćemo zabiti - rekao je nakon utakmice Barton.

S druge strane, najboljeg tricaša lige šut noćas baš i nije htio. Stephen Curry je utakmicu završio s tek 11 poena (šut iz igre 4/18) i pogodio samo jedan od 11 šutova za tri poena.

- Bio sam pun samopouzdanja, mislio sam da svaki od tih šutova ulazi. No, umjesto toga mi je servirana doza skromnosti - rekao je Curry. Kod Warriorsa, koji su igrali bez nekoliko igrača, među njima i Klaya Thompsona, najbolji je bio Durant s 25 poena, dok je Patrick McCaw zabio 19.

Prva momčad lige očito se potrošila u utakmici s Oklahomom te je Kerr u zadnju četvrtinu (sa zaostatkom od 22 razlike) krenuo s rezervnim igračima koji su u jednom trenutku uspjeli doći na minus 9, ali su Nuggetsi s par Jokićevih asista i nekoliko trica brzo otklonili pitanje pobjednika.

Dok Sixersi i Nuggetsi igraju sve bolje kako sezona odmiče, Brooklyn Netsi sve su gori. Noćas su na svojem terenu poraženi u 13. utakmici zaredom, ovaj puta od Grizzliesa rezultatom 112-103. Goste je do pobjede vodio njihov udarni dvojac Conley-Gasol, od kojih je prvi zabio 32 poena uz šest asista, dok je drugi utakmicu završio s 19 poena, 9 skokova i 8 dodavanja.

Kod Netsa su Brook Lopez i Spencer Dinwiddie zabili po 17 poena, dok je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović utakmicu zaključio s 11 poena (šut 3/6, slobodna bacanja 5/6), 5 skokova i 2 dodavanja.

Nakon 13 pobjeda u nizu, ohladilo se i Heat. Momčad iz Miamija kod kuće je poražena 116-107 u floridskom okršaju s Orlandom kojem je pobjedu zakapario Evan Fournier otvorenom tricom minutu prije kraja utakmice. Francuz je utakmicu završio s 24 poena, Elfrid Payton je s klupe dodao 20, a pod obručima je finu statistiku skupio Nikola Vučević s 13 poena, 17 skokova, 3 asista i blokade. Svojih 16 minuta odlično je iskoristio i naš Mario Hezonja koji je zabio 11 poena (šut iz igre 4/6) koji je pogodio sva tri pokušaja za tricu te dodao po jedan skok, asist i ukradenu loptu. Damjan Rudež nije ulazio u igru.

U momčadi Heata Dion Waiters zabio je 23 poena uz 6 dodavanja, Goran Dragić je dodao 22, a Hassan Whiteside je uz poena uhvatio čak 19 skokova, što je zna njega više pravilo, nego izuzetak.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 20:21