Troy Taormina-USA TODAY Sports
LOŠA VEČER HEZONJE

VIDEO: SVEMOGUĆI WESTBROOK SAM PREOKRENUO MINUS 13 PROTIV DALLASA I UPISAO 37. TRIPLE -DOUBLE Spursi pregazili Cavalierse kojima se ozlijedio LeBron

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2017. 10:52

Derbi večeri odigran je u San Antoniju gdje su Spursi pregazili Cleveland Cavalierse sa 103:74.

Ujednačeni sastav Spursa vodio je Kawhi Leonard sa 25 koševa, 6 asistencija i 6 skokova, dok su po 14 koševa zabili LaMarcus Aldridge i Pau Gasol. Kod Clevelanda je najbolji bio LeBron James a 17 koševa, 8 skokova i 8 asistencija, dok je jedini dvoznamenkasti igrač Cavaliersa bio još Tristan Thompson s 11 koševa. Kyrie Irving je susret završio s tek 8 poena i šutom iz igre 4-13.

Ono što je više od samog poraza zabrinulo navijače Cavaliersa je ozljeda LeBrona Jamesa koji je dobio neugodan udarac laktom u vrat u trećoj četvrtini i nije se više vraćao u igru.

"S obzirom na naše probleme, San Antonio je posljednja momčad protiv koje želite igrati u takvom trenutku. Tako dobro podmazani stroj će iskoristiti svaku tvoju pogrešku u ovom dijelu sezone, a mi u ovom trenutku ne igramo dobro", priznao je vođa aktualnih prvaka koji je preplašio navijače Clevelanda kad je u trećoj četvrtini dobio udarac laktom u vrat, završio u svlačionici i više se nije vraćao u igru.

No, James je nakon utakmice rekao da je s njim sve u redu te da će biti u momčadi u četvrtak na gostovanju u Chicagu. Porazom od San Antonija Cleveland je izgubio 'broj 1' na Istoku i prepustio ga Bostonu, kod kojeg će Cavsi gostovati 5. travnja u dvoboju koji bi mogao biti odlučujućim u borbi za prednost domaćeg terena u Istočnoj konferenciji.

"To je uvijek važno, ali meni je važnije kako igramo. Bilo da smo broj 1, broj 2 ili broj 3, moramo igrati bolju košarku. Sve se samo na to svodi", naglasio je LeBron James koji je uz 17 koševa imao osam skokova i osam asistencija, a uz njega je jedini s dvoznamenkastim učinkom bio Tristan Thompson s 11 poena.

Od hrvatskih NBA košarkaša sinoć je na NBA parketima nastupio samo Mario Hezonja čiji je Orlando uvjerljivo stradao u gostima kod Toronta sa 131:112.

Hrvatski košarkaš je za 22 minute na parketu upisao 3 koša, 2 i 1 asistenciju uz šut iz igre 1710.

Najefikasniji kod Toronta bio je DeMar DeRozan sa 36 poena, dok je kod Orlanda prednjačio Elfrid Payton s 22 poena.

Oklahoma City je tijesno slavio u gostima kod Dallasa 92:91, a junak susreta bio je Russell Westbrook koji je sedam sekundi prije kraja zabio pobjednički koš kojim su gosti preokrenuli 13 koševa zaostatka u zadnje četiri minute utakmice. Westbrook je inače zabio 16 koševa u zadnjoj četvrtini, a susret je završio sa 37 koševa, 13 skokova i 10 asistencija čime je upisao svoj treći uzastopni i 37. ovosezonski triple-double.

NBA rezultati:

New York - Detroit 109:95

Toronto - Orlando 131:112

San Antonio - Cleveland 103:74

Dallas - Oklahoma City 91:92

Sacramento - Memphis 91:90

Utah - New Orleans 108:100

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 02:44