T.J. McConnell slavi pobjednički šut
 Bill Streicher / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: VELIKO SLAVLJE U PHILADELPHIJI Ludi kraj utakmice: Sixersi došli do pobjede košem u zadnjoj sekundi!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 12. siječanj 2017. 08:36

Vjeruj u proces. Kada vaš omiljeni klub u tri sezone pobijedi u 47 utakmica, a izgubi u njih 199, kada bivši GM povlači poteze zbog kojih bi ga najradije strpali u ludnicu, kada vam budući centar propusti cijele dvije godine igranja zbog ozljede, jedino što vam preostaje jest vjerovati u bolje sutra.

A za Philadelphia 76-erse bolje sutra se napokon nazire nakon nove pobjede, druge zaredom, četvrte u zadnjih pet utakmica i 11. ove sezone, čime su već nadmašili katastrofalnu 2015/2016. u kojoj su gotovo srušili vlastiti rekord najgore sezone u povijesti lige. Rezultatom 98-97 svladani su gostujući Knicksi koji su u Gradu bratske ljubavi imali vodstvo od čak deset razlike samo dvije i pol minute prije kraja utakmice.

No, predvođeni sjajnim Joelom Embiidom Sixersi su se vratili u utakmicu pred sam kraj došli na samo poen zaostatka za Knicksima. U zadnjem napadu gostiju Porzingis je promašio cijeli obruč na otvorenoj trici (to nije bila večer inače fenomenalnog i omiljenog Latvijca), a Sixersi su odmah potegnuli napad koji je pobjedničkim šutem preko Anthonyja u zadnjoj sekundi utakmice završio play T.J. McConnell.

Domaći navijači su poludjeli od veselja, u prvim redovima se nazdravljalo koktelima Shirley Temple, omiljenim bezalkoholnim pićem Joela Embiida, a dotični je centar pred punom dvoranom ponovio suludo optimističnu izjavu od zadnje utakmice.

- Playoff, baby!

Teško da će se to ostvariti ove sezone, ali da čini se da se proces u Philadelphiji napokon osovio na noge. Tko zna, možda se i pred ovu sezonu najureni GM Sam Hinkie naknadno pokaže kao neshvaćeni genije koji je udario temelje dinastiji. Ali, ne zanosimo se sad...

Najbolji igrač u dramatičnoj pobjedi Sixersa bio je Embiid s 21 poenom i 14 skokova, dok je Ilyasova zabio 16 poena uz 5 asista i 4 skoka. Strijelac pobjedničkog šuta McConnell je zabio 8 poena uz 7 asista i 6 dodavanja, a Dario Šarić je u 21 minuti na parketu pogodio tek jedan od osam šuteva za ukupnih tri poena i tri skoka. No, ako Darija već nije išlo na terenu barem se "osvetio" suigraču McConnellu kojeg je polio čašom vode tijekom intervjua nakon utakmice.

U dresu Knicksa jedini raspoloženi igrači bili su Anthony s 28 poena i Rose s 25, dok je Porzingis zabio samo 7 poena uz šut iz igre 3 od 10.

Oklahoma je na domaćem terenu svladala Memphis 103-95, a Thunder je opet predvodio Russell Westbrook koji je s 24 poena (uz loš šut od 6/19, trica 0/7, slobodna bacanja 12/15), 13 skokova i 12 asista postigao već 18. triple-double ove sezone, čime je u 39. utakmici izjednačio prošlosezonski učinak. Russu je ovo bio i 55. triple-double karijere, a s prosjekom od 31.4 poena, 10.6 skokova i 10.5 asista i dalje je na putu da sezonu završi s brojkama kakve je od sada u povijesti lige imao samo član Kuće slavnih Oscar Robertson.

Za OKC je odličnu utakmicu s klupe odigrao i Enes Kanter koji je zabio 19 poena uz 13 skokova i 3 dodavanja, dok je u redovim Grizzliesa najbolji bio igrač s najvećim ugovorom lige, Mike Conley, koji je zabio 22 poena uz 6 asista.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
20. travanj 2024 08:30