Ken Blaze-USA TODAY Sports / Reuters
SLUŽBENO POTVRĐENO

ZANIMLJIV TRADE U NBA LIGI Dragan Bender ostao bez suigrača, a Phoenix Sunsi bez ponajboljeg igrača

Piše: HinaObjavljeno: 08. studeni 2017. 12:48

Bivši razigravač Phoenix Sunsa i suigrač našeg reprezentativca Dragana Bendera, 27-godišnji Eric Bledsoe, karijeru će nastaviti u Milwaukee Bucksima, nakon što je dogovorena razmjena u kojoj će put Phoenixa otići 27-godišnji centar Greg Monroe, uz još izbore prve i druge runde na sljedećem NBA draftu.

Bledsoe je prošle godine bio jedan od najboljih igrača Phoenixa s prosjekom od 21,6 koševa, 6,3 asistencija i 4,8 skokova u 66 nastupa. No, nakon uvodna tri poraza u novoj sezoni, Bledsoe je putem društvenih mreža iskazao želju za odlaskom iz kluba pa je 'stavljen na led' i nije odigrao ni sekunde od 21. listopada, kad je uprava kluba smijenila trenera Earla Watsona i na njegovo mjesto postavila dotadašnjeg pomoćnog trenera Kanađanina Jaya Triana.

Bledsoeu je u utorak želja uslišana te će nakon tri sezone provedene u Los Angeles Clippersima i četiri u Phoenixu preseliti u Istočnu konferenciju. S druge strane, Greg Monroe će prvi put zaigrati za momčad iz Zapadne konferencije, nakon što je prvih pet sezona proveo u Detroitu, a prošle dvije u Milwaukeeju. Monroe je do sada odigrao 543 utakmice u osnovnom dijelu NBA sezone s prosjekom od 14 koševa, 8,7 skokova i 2,2 asistencije.

Phoenix je nakon uvodnih 0-3 u sljedećih osam utakmica ostvario polovičan učinak (4-4) i nalazi se na 13. mjestu Zapadne konferencije. Milwaukee je s učinkom 4-6 na 12. mjestu Istočne konferencije.

Monroe bi za svoju novu momčad mogao zaigrati već u noći sa srijede na četvrtak, kad u Phoenixu gostuje Miami. Bledsoe na mogući debi u dresu Bucksa morati pričekati do noći s petka na subotu, kad će Milwaukee gostovati u San Antoniju.

Linker
20. travanj 2024 01:29