Tomislav Kristo / EPH
LOPTANJE POD OBRUČIMA

SAMO BOGDANOVIĆ U PRAVOM RITMU Hrvatska poražena od Kanade uoči kvalifikacija za OI

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 21. lipanj 2016. 00:06

Kanada, iako je stigla s tek dva NBA igrača (i atrakcijom na klupi u vidu 226 cm visokog Sima Bhullera) bila je za Hrvatsku prevelik izazov i u prvoj pokusnoj utakmici uoči kvalifikacija za Igre naša je reprezenatcija poražena sa 80:91. Uzvrat će ove dvije vrste odigrati u četvrtak u talijanskom Jesolu. S punijim rosterima na obje strane

Nije to bilo otvaranje ljeta kojega će se naši reprezentativci rado sjećati. Ionako nekompletni (Šarić i Simon stižu danas), za Kanađane su bili nedorečeni, prije svega u atlecizmu kojega dosta fali u našoj visokoj liniji. S velikim probleima koje nam je u pick igri stvarao Tyler Ennis iz Bucksa, u Novigradu se ukazao i nekdašnji prvi pick NBA drafta Anthony Bennett, koji je uz novog centra Olympiacosa Khema Bircha radio pšto je htio u našem reketu. Kad smo skupljali, ostajao je sam Philipp Scrubb koji je pogodio četiri trice u prvom poluvremenu.

S lošom obranom od picka, bez kontrole skoka, Hrvatska je nakon prve četvrtine zaostajala 21:27.

Uglavnom, jedino što smo odigrali bile su napadačke dionice Bojana Bogdanovića, koji je ubacio 16 poena do odmora. Jedini u nekom ozbiljnijem ritmu bio je Rok Stipčević koji je do poluvremena ubacio tri trice, pa je Hrvastka s dionicom Bojana Bogdanovića na krilnom centru otišala sa samo minus tri (45:48).

No, nije se puno toga promijenilo u nastavku. I dalje smo gubili okršaj u viskoj liniji, a kad je Kanada otišla na 57:49, Aco Petrović je opet pokušao vratiti rezultat s Bogdanovićem na krilnom centru.

No, Bogdanovića je trebalo malo i odmoriti, a kad se to dogodilo Kanada je opet umakla. Najviše na 77:65 u 34. minuti. U naših nije bilo snage za odgovoriti još jednom, za pokušati razveseliti nogradsku publiku. Malo je Petrović u ponedjeljak na trećem povratku na klupu reprezentacije imao raspoloženih ljudi.

Bit će bolje, moralo bi biti bolje kad se priključe Kruno Simon i Dario Šarić.

U Novigrad je uoči utakmice stigao i Toni Kukoč, koji će sljedećih dana biti uz reprezentaciju, a kao savjetnik Kanade uz klupu je sjedio David Blatt, novi trener Darušafake, čovjek koji je vodio Cleveland Cavalierse do pola sezone, a tim danima i mnogo čemu drugome možete pročitati sutra u SN u intrevju s proslavlajneim trenerom.

Linker
19. travanj 2024 18:40