Dragan Bender, Steph Curry i Devin Booker
 Mark J. Rebilas / USA Today Sports / Reuters
BIT ĆEMO JAKI KAO BETON

SJAJNE VIJESTI ZA IZBORNIKA PETROVIĆA UOČI EUROPSKOG PRVENSTVA Mlada hrvatska NBA zvijezda potvrdila nastup

Piše: HinaObjavljeno: 28. lipanj 2017. 22:59

Mladi hrvatski košarkaš, 19-godišnji član Phoenix Sunsa Dragan Bender potvrdio je izborniku Aleksandru Petroviću kako će ovoga ljeta nastupati za reprezentaciju koju krajem kolovoza i početkom rujna očekuje EuroBasket.

"Razgovarao sam s generalnim menadžerom Phoenix Sunsa, osobno sam bio i s Benderom i nakon tih razgovora i Bender i sam Phoenix izrazili su veliku želju za nastupom Dragana u hrvatskoj reprezentaciji. Zaista su odreagirali na maksimalno korektan način", izjavio je izbornik Petrović i pojasnio u kakvoj ulozi vidi Bendera:

"Zadovoljstvo će biti imati ga i na poziciji četvorke zajedno sa Šarićem. Osobno sam strašno zadovoljan s ovim raspletom situacije vezano za Bendera".

Jun 23, 2016; New York, NY, USA; Dragan Bender (right) greets NBA commissioner Adam Silver after being selected as the number four overall pick to the Phoenix Suns in the first round of the 2016 NBA Draft at Barclays Center. Mandatory Credit: Brad Penner-USA TODAY Sports - RTX2HVR3
Brad Penner-USA TODAY Sports
Dragan Bender i Adam Silver

Bender je na prošlogodišnjem "draftu" izabran kao četvrti i tako postao najviše pozicionirani Hrvat ikad, a ovoga ljeta s nestrpljenjem iščekuje svoj debi za seniorsku reprezentaciju.

U svojoj prvoj NBA sezoni Bender je u 43 utakmice prosječno postizao 3.4 koša uz 2.4 skoka za 13.3 minuta provedenih na parketu.

Linker
24. travanj 2024 19:59