Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
950 GODINA GRADA ŠIBENIKA

VELIKA OBLJETNICA I SPEKTAKL NA RIVI Šibenskih deset i Draženova četvorka, na rođendan legendarnog Dražena Petrovića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. rujan 2016. 14:44

Grad Šibenik ove godine slavi 950 godina od prvog spomena na ime grada, a spektakularna utrka u kojoj mogu sudjelovati apsolutno svi, od starih do mladih, bit će dio te proslave.

Za točno mjesec dana, 22. listopada na rođendan Dražena Petrovića u Šibeniku će se održati atletska utrka na 10km - Šibenskih deset – standardna utrka i na 4km – Draženova četvorka kao poveznica s brojem na njegovom dresu u Šibenki.

Staza će biti u centru grada, sa startom i ciljem na samoj rivi, neposredno ispod Katedrale Svetog Jakova.

Sibenik, 120616.
Na otvorenom kosarkaskom igralistu pored spomenika Drazenu Petrovicu, na Baldekinu, nakon 3 dana zavrsio je turnir u basketu (3 na 3) pod nazivom
Foto: Ante Baranic / CROPIX

Dva kruga, vrlo raznolike konfiguracije, ravni dijelovi, dugačke uzbrdice i nizbrdice, blizina mora, prolazak pored Baldekina i Draženovog spomenika, sve to pružit će pravi užitak trčanja svima koji će se te subote priključiti na startu utrke.

Podsjećamo, legendarni Dražen Petrović je u Šibeniku nosio broj 4, pa je stoga utrka poveznica s njegovim dresom u Šibenki.

Dražen Petrović
Getty Images / Getty Images

Prijave za utrku moguće su preko web-stranice Utrka.com. Prijave su moguće do 15. rujna, a kotizacija iznosi svega 70 kuna.

Linker
18. travanj 2024 11:27