NOVITET

MITSUBISHI SPACE STAR S premijere odmah na Garage auto show

Zastupnik Mitsubishija za Hrvatsku danas je novinarima predstavio dostupan gradski Space Star

Mitsubishi je dugo pripremao svoj globalni model koji će biti učinkovit, funkcionalan i prilagođen urbanom vozaču, a danas je predstavljen na domaćoj prezentaciji za hrvatsko tržište. Ovaj zanimljiv povišeni gradski automobil proizvodi se u pogonima na Tajlandu, a na nekim svjetskim tržištima naziva Mirage.

Apsolutni je to novitet na našem tržištu koji će zainteresirani moći razgledati u četiri dana na Garage auto showu u Wesgateu od 23. do 26. svibnja, a u ponudi je s 1.0 i 1.2 benzinskim motorima te Inform i Invite razinom opreme.

Unutar praktične karoserije s peterim vratima udobno se može smjestiti pet osoba premda se po gabaritima to ne bi dalo naslutiti, a pripada gradskoj klasi automobila. U unutrašnjosti osvaja jednostavnošću i funkcionalnošću, a materijali korišteni pri uređenju interijera moderni su i kvalitetni, te se lako održavaju. Prtljažnik sa zapreminom od 235 litara prilagođen je svakodnevnoj uporabi, a naslon stražnje klupe može se preklopiti u omjeru 60:40.

Pod prednjim se poklopcem može birati lagan i kompaktan 1,0-litreni 3-cilindarski MIVEC koji razvija snagu od 71 KS, a uparen s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem - dovoljno za maksimalnih 172 km/h, kao i za ubrzanje do 100 km/h za 13,6 sekundi. Space Star s ovim motorom u mješovitom režimu troši prosječno samo 4 l/100 km, a po kilometru ispušta 92 grama CO2. Niskoj potrošnji doprinosi i reducirana težina modela. Snažniji motor obujma 1193 ccm s 80 KS također se ponosi kombiniranom potrošnjom od svega 4,1 l/100 km.

Prodaja starta s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja 2013., a orijentacijske cijene dva modela koja će se tada naći u prodaji su 78.540 kuna za Space Star 1.0 Inform AS&G i 82.620 kuna za Space Star 1.2 Invite AS&G.

SERIJSKA OPREMA

Inform AS&G

- ESP

- ABS s BASom

- Čelični naplatci 14“ s ukrasnim poklopcima

- 2 x prednji zračni jastuci

- 2 x bočni zračni jastuci

- 2 x zračne zavjese

- Dnevna svjetla

- Ručni klima uređaj

- Prednja stakla električno pokretana

- Krovni spoiler

- Centralna brava s daljinskim upravljačem

- Radio CD s 4 zvučnika

- AS&G (sustav za automatsko gašenje i paljenje motora kod kraćeg stajanja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:00