IMPRESIVNI VOZNI PARK

FOTO: OTKRIVAMO TAJNU GARAŽE NA NOVOJ CESTI Dva Nadanova Mercedesa!

Stanari Nove ceste s kućnih brojeva od 3 do 7, koji s Komorom dijele garažu, tvrde da su Vidoševića često viđali u tim limuzinama
 Ronald Goršić/CROPIX

Ovi su automobili superudobne, luksuzne cestovne krstarice i redovito se u auto-moto tiskovinama svrstavaju među deset najluksuznijih u svojoj klasi.

Riječ je o Mercedesovu karavanu R350 CDI i Mercedesu CLS koji zajedno, procjenjuju stručnjaci, vrijede oko 800 tisuća kuna. Dva takva već danima svježe oprana, parkirana su u garaži Hrvatske gospodarske komore na njihovoj adresi na Novoj cesti.

I dok se u medijima sve više spekulira kako je Nadan Vidošević, nedavno uhićeni predsjednik HGK, ove i druge skupocjene službene automobile i terence koristio u privatne svrhe, a posebno za obilaska svojeg ranča u Hlevcima, stanari koji na kućnim brojevima od 3 do 7 s Komorom dijele tu podzemnu garažu reporterima Jutarnjeg kažu kako su Vidoševića često viđali u jednom ili drugom automobilu da ulazi i izlazi iz garaže.

Kako i ne bi - ovdje je riječ o pravim ljepotanima čija dodatna oprema uz supersnažne motore i vozačke performanse uključuje grijana ili hlađena sjedala i volan od kože, navigaciju, stereo sustav sa 14 zvučnika, Bluetooth, satelitski radio, sučelje za iPod, senzore za parkiranje, kameru za vožnju unatrag i brojne druge dodatke.

Sad kad je im je šef izgubio poziciju moći, djelatnici HGK medijima neslužbeno dragovoljno dijele informacije o tome kako su ovi, ali i drugi službeni automobili često korišteni za prijevoz slika i televizora na relaziciji Zagreb - Split, ali i za razvoženje poklona za članove Skupštine HGK, koja uzgred rečeno bira predsjednika.

Među njima, otkrilo se, bilo je svega i svačega - od, za hrvatski politički folklor nezaobilaznih pršuta i bakalara pa do zlatnine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 04:50