PREMIJERA U ZPC-u

MATIJA FERLIN I AME HENDERSON IZVAN KONTROLE 'Smiješna sofisticiranost' zajedničkog izvedbenog jezika

 promo foto
Predstava se večeras u 20 sati premijerno izvodi u Zagrebačkom plesnom centru u sklopu Ganz novog festivala

U novoj plesnoj predstavi 'Out of season' koreografi i plesači Matija Ferlin i Ame Henderson razrađuju uvjete njihovog zajedničkog procesa u kojem svaka osoba u potpunosti prepušta drugoj osobi svoju autorsku kontrolu.

Iako Matija Ferlin i Ame Henderson održavaju strogu podjelu između uloga plesača i koreografa, istovremeno zahtijevaju lakoću u tranziciji između uloge koju oboje usvajaju i time nameću.

Ova predstava, koja se večeras u 20 sati premijerno izvodi u Zagrebačkom plesnom centru u sklopu Ganz novog festivala, naslanja se na njihov zadnji zajednički rad 'The Most Together We’ve Ever Been', u pogledu prihvaćanja "jezovitog suzdržavanja" i "smiješne sofisticiranosti njihovog zajedničkog izvedbenog jezika", kako je to napomenuto u najavi izvedbe.

Reprizne izvedbe slijede 24. i 25. rujna u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru, u sklopu redovnog programa Zagrebačkom plesnog centra, koji je uz HIPP, the National Arts Centre iz Ottawe koproducent predstave. Zvuk potpisuje Victoria Cheong, dizajn svjetla i tehničku direkciju Paul Chambers, a produkciju Sandra Henderson.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 21:33