KINO-FENOMEN

Dokumentarac 'Gangster te voli' pogledalo više od pet tisuća gledatelja, najviše u Splitu

 Jadran Babić/Cropix
Proteklog tjedna film se počeo prikazivati i u Rijeci, Poreču, Rovinju, Labinu, Pazinu, Dubrovniku, Korčuli, Čakovcu, Daruvaru, Sisku i Pakracu, a zbog velikog interesa u ožujku će se moći ponovno pogledati u Vodicama i Puli

ZAGREB - Dugometražni dokumentarni film "Gangster te voli" Nebojše Slijepčevića u prva dva tjedna prikazivanja pogledalo je 5.290 gledatelja, a najbolje rezultate zabilježio je u Splitu, gdje ga je dosad pogledalo 2.877 gledatelja, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

"Gangster te voli" u distribuciju je krenuo 6. veljače u 18 kinodvorana širom Hrvatske, uključivši i zagrebački te splitski Cineplexx. Već u prvom tjednu pogledalo ga je 2.902 gledatelja.

Proteklog tjedna film se počeo prikazivati i u Rijeci, Poreču, Rovinju, Labinu, Pazinu, Dubrovniku, Korčuli, Čakovcu, Daruvaru, Sisku i Pakracu, a zbog velikog interesa u ožujku će se moći ponovno pogledati u Vodicama i Puli.

Tijekom ljeta 2014. film će se prikazivati u još 15 gradova i otoka diljem Dalmacije u organizaciji Kino Mediterana, putujućeg kinoprojekta Festivala mediteranskog filma Split.

Gangster iz naslova nadimak je glavnog lika filma, bračnog posrednika iz Imotskog koji je karijeru posvetio spajanju 'usamljenih srdaca'. Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, on vjeruje u neposredni kontakt i sve svoje klijente upoznaje osobno kako bi ih procijenio i dao im korisne savjete. Problem nastane kad nitko od momaka u Dalmatinskoj Zagori ne želi oženiti 35-godišnju Bugarku, najviše zato što ona već ima trogodišnje dijete.

Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem ZagrebDoxu, a ekipa sada povremeno gostuje na projekcijama, kada prikazuje i nastavak priče. Naime, dvije godine nakon snimanja filma nesuđena nevjesta iz Bugarske pronašla je muža, putem oglasa, a ne Gangstera, koji je prihvatio njezino dijete kao svoje, a dobili su i bebu. Kao u nekom holivudskom filmu, kuma na vjenčanju bila im je producentica filma "Gangster te voli" Vanja Jambrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:39