PUT KA VISOKOJ MODI

Marija Janković: 'Nakon školskog zvona osvajam modne piste Milana i Pariza'

Pred 18-godišnjom Marijom Janković tek stoji velika karijera u svijetu visoke mode, a u samo dvije i pol godine, koliko se bavi manekenstvom u agenciji Talia, već je odradila revije i snimanja kojih se ne bi posramili ni aktualni svjetski top-modeli. Ona je zaštitno lice Cro-a-portera, a na revije domaćih dizajnera u šoping-centru Westgate stigla je ravno s modnih pista Milana i Pariza gdje je, među ostalim, nosila revije za modne kuće Emporio Armani, Philipp Plein, Araisara, Amaya Arzuaga, te Hexa By Kuho. Naravno, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Isto tako istaknula se i na Cro-a-porteru jer gotovo da nema domaćeg dizajnera koji nije poželio imati Mariju Janković u svojim redovima kako bi upravo njezina zanimljiva pojava dočarala nove trendove koje nude u svojim kolekcijama.

Vrlo samouvjerena

U agenciju Tihane Harapin Zalepugin dovela ju je starija sestra Josipa kad joj je bilo tek 13 godina, ali već tada, u tako ranoj dobi, Marija se isticala osebujnom ljepotom i svime što je, prema mišljenju iskusnih modnih stručnjaka, potrebno za budućeg vrhunskog modela. Ne treba posebno napominjati, modna agentica nije zaboravila njezino lice i kad je dovoljno odrasla da se može nositi s izazovima koje nosi modna industrija. Marija se u agenciji Talia izvrsno snašla. Ponude se nižu, a Marija ozbiljno gazi u svijet visoke mode.

- Čim sam je vidjela kao 13-godišnju djevojčicu, rekla sam: ‘To je moj budući top-model!’ Rekla sam joj da raste, uči i završi školu. Marija ima sve elemente koji se danas traže od vrhunskih modela. Ima visinu, skladno građeno tijelo, savršen ten, dugu, njegovanu i prirodnu kosu i neobično lice. Sjajna je za modne editorijale, magazine i kampanje, a ima i sjajan gard na pisti - opisala je Tihana Harapin Zalepugin svoju modnu uzdanicu.

U razgovoru s maturanticom Prve ekonomske škole u Zagrebu odmah se da naslutiti da je riječ o djevojci koja točno zna što želi, ali i što sve mora proći da bi došla do svog cilja. U Milanu je na Tjednu mode uz odrađene revije, kaže, provela tri dana u kući Armani, noseći njihovu kolekciju na pisti, ali i tek na probama šminke i frizura. Nakon toga slijedio je Tjedan mode u Parizu gdje je ponovila uspjeh iz Milana. Odradila je četiri sezone Cro-a-portera i Fashion.hr-a, a nadalje će, kaže, korak po korak prema samom vrhu.

- Sigurno je da bih željela ostvariti karijeru izvan Hrvatske, u nekoj od modnih metropola. Najviše me privlači New York i tamo bih željela graditi svoj modni put. Ali za početak jedva čekam da završim srednju školu da se mogu posve posvetiti modelingu. Tek trebam vidjeti koliko ću daleko dogurati. Otkad znam za sebe zanimala me moda, pa ako ću jednom i nastaviti školovanje, to će sigurno biti nešto opet vezano uz modni svijet - tvrdi Marija.

Uspjeh joj zagarantiran

Mlada modna zvijezda u usponu ima i omiljene dizajnere, za koje se nada da će jednom nositi i revije.

- Najdraži su mi Balmain, Celine i Alexander Wang, a od domaćih dizajnera jako cijenim što rade ELFS, Zigman, Ivan Alduk i LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš. A što se tiče svjetskih top-modela, velik mi je uzor Karlie Kloss - ispričala je Marija Janković. Sudeći po njezinu stavu i ozbiljnom pristupu, uspjeh joj je zagarantiran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:19