KORISNE NOVOSTI S GOOGLEOVE KONFERENCIJE

Novčanik za online plaćanje zasad samo na računalima

Google će uskoro uvesti mogućnost plaćanja i slanja novca preko Gmail računa, najavljeno je na njihovoj godišnjoj konferenciji Google I/O u srijedu.

Novac u privitku

Ta će usluga funkcionirati krajnje jednostavno: integracijom usluge Google Wallet (novčanik) s Gmail računom korisnici će novac slati, zapravo, kao privitak poruke, a moći će ga slati i onima koji uopće nemaju Gmail. U početku će biti dostupna samo na računalima i zasad će zaobići mobilne uređaje, a nije poznato kada će se iz Sjedinjenih Američkih Država proširiti na ostatak svijeta.

Slanje novca u praksi će izgledati ovako: korisnik samo treba miš dovesti do spajalice koja predstavlja ikonu privitka (attachment), odabrati ikonu američkog dolara ($), unijeti željeni iznos i poslati poruku elektronske pošte. Primatelj novca će istog trena dobiti elektronsku poštu s potvrdom primitka novca.

Besplatno u oba smjera

Usluga je k tome potpuno besplatna ako je korisnikov bankovni račun povezan s Google Walletom ili ako je za plaćanje upotrijebljen novac deponiran na Google Wallet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 21:01