BITKA ZA TRŽIŠTE

NOKIA OBJAVILA RAT SAMSUNGU I APPLEU Iz finske tvrtke dolazi šest novih mobitela i tableta

A Nokia employee demonstrates a new Nokia Lumia 800 smartphone during the Nokia World 2011 at the ExCeL ICC center in London, Wednesday, Oct. 26, 2011. Nokia Corp. on Wednesday unveiled its first Windows cell phones, in a bid to recapture lost ground to chief rivals in the tough top-end smartphone market. (AP Photo/Sang Tan)
 AFP

ABU DHABI - Nokijin odjel za mobitele, koji će uskoro postati dio Microsofta, u utorak je predstavio šest novih uređaja, među njima i svoj prvi tablet, te veće mobitele na granici s tabletima koji će konkurirati ‘phabletima’ drugih proizvođača.

Nokia, nekad neupitni lider na tržištu mobilnih telefona, izgubila je većinu tržišta kada su Apple i Samsung počeli proizvoditi smartphoneove bazirane na iOS i Android operativnim sustavima.

Novi proizvodi dolaze nakon što je Microsoft u rujnu najavio da će kupiti Nokijin odjel za mobitele za 7 milijardi dolara.

Novi Lumia 2520 tablet dolazi s ekranom od 10 inča i pokreće Windows RT operativni sustav.

Hibridi između smartphonea i tableta, Lumia 1520 i Lumia 1320, također rade na Windows sustavu, i imaju ekrane od 6 inča.

Nokia je također najavila kako će Windows mobiteli napokon dobiti svoju službenu Instagram aplikaciju, čiji je manjak do sad predstavljao jednu od najvećih prepraka širenju tržišta za Windows mobitele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 06:23