SENZACIJA NA SUĐENJU

PSIHIJATRICA OTKRILA OD KOJE BOLESTI BOLUJE PISTORIUS! Hoće li ga dijagnoza odvesti do blaže presude?

TOPSHOTSSouth African Paralympic track star Oscar Pistorius reacts as he listens to evidence by a pathologist during his trial in court in Pretoria on April 7, 2014. As the defence opens its case, the 27-year-old Paralympian will give the court his first account of why he shot dead his model girlfriend Reeva Steenkamp in the early hours of Valentine's Day in 2013. AFP PHOTO / POOL / THEMBA HADEBE
 AFP

CAPE TOWN - Južnoafrički paraolimpijski prvak Oscar Pistorius boluje od "anksioznog poremećaja" i ima intenzivan strah od visoke stope kriminala u Južnoafričkoj Republici, svjedočila je u ponedjeljak psihijatrica na suđenju tom sportašu za ubojstvo.

"On je opsežno govorio o strahu od kriminala i kupio je pištolj i dodatno osigurao svoj dom", rekla je psihijatrica Merryl Vorster na sudu u Pretoriji.

Pistorius (27) je ustrijelio svoju djevojku Reevu Steenkamp na Valentinovo 2013. On tvrdi da ju je ubio jer je mislio da je provalnik koji se krije u zahodu.

Ako ga sud proglasi krivim, ostatak života bi mogao provesti u zatvoru.

Vorster je rekla da je Pistoriusu, koji je imao zategnute odnose s ocem, smrt majke bila velika trauma što je dodatno pridonijelo njegovoj anksioznosti. Ona je umrla kada je imao 15 godina.

Ranije u ponedjeljak državni tužitelj Gerrie Nel pokušao je diskreditirati kompetenciju i vjerodostojnost balističkog stručnjaka Thomasa Wolmaranska koji je u petak svjedočio za obranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:07