BITKA ZA NAGRADU

NIVES CELZIJUS O KIKLOPU 'Ako ne poštuju presudu, pokrećemo tužbu i ovrhu!'

 Facebook

Nakon što je udruga Sa(n)jam knjiga objavila kako je u potpunosti provela odluku suda u koejm se udruzi nalaže da se NIves Celzijus uruči književna nagrada 'Kiklop' za 'Hit godine 2008', za njenu knjigu 'Gola istina', priopćenjem su se oglasili i njeni predstavnici.

U njemu ističu kako im nije nam namjera odgovarati na svako priopćenje suprotne strane, ali da ne mogu prihvatiti da se svjesno opet objavljuju laži i manipulacije.

FOTO: NIVES CELZIJUS POTPUNO GOLA ČEKA SVOG KIKLOPA 'Vrijeme je za 'Golu istinu 2''

- Nives Celzijus i njezina izdavačka kuća Premier Media nije dobila niti im je dodijeljen Kiklop za Hit godine 2008. godine što Sajam knjiga u Puli mora učiniti sukladno pravomoćnoj sudskoj presudi. Svi njihovi postupci do sada pokazuju da se svim silama bore kako bi i dalje omalovažavali i minorizirali autoricu Nives Zeljković i izbjegli propisano dodijeljivanje nagrade - stoji u priopćenju.

- Pravila za dodjelu nagrade Kiklop sasvim su jasna i oko toga doista nema smisla niti logike više ulaziti u polemiku s bilo kime i po bilo kojoj osnovi. U potpunosti stojimo iza načina dodjele koji smo već javnosti prezentirali, kako je uostalom i objavljeno te dokazano u sudskom postupku koji je završio u našu korist - pišu predstavnici Nives Celzijus, ali se tu ne zaustavljaju.

- S gospođom Magdalenom Vodopijom i njezinim glasnogovornicima nemamo uopće namjeru više polemizirati. Sasvim je jasno da ukoliko do ponoći, 17. rujna 2013. Sajam knjiga ne postupi sukladno pravomoćnoj presudi, naš će pulski odvjetnik Srđan Simić pokrenuti ovrhu nad Sajmom i svim odgovornim osobama, a također podnijeti i kaznene prijave protiv odgovornih zbog nepoštivanja pravomoćne presude - završava prioipćenje.

Udruga Sa(n)jam knjige: U cijelosti smo proveli odluku suda

Udruga Sa(n)jam knjige u cijelosti je provela odluku Županijskog suda u Puli, odnosno onaj dio koji se odnosi na Udrugu i kojim se Sajmu nalaže da autorici knjige "Gola istina" Nives Celzijus uruči književnu nagradu Kiklop za "Hit godine 2008.", ali se, suprotno tvrdnjama iznesenim u medijima, ne opisuje način uručenja, navodi se u današnjem priopćenju udruge Sa(n)jam knjige.

Udruga je nalog suda provela jučer u 12 sati i 23 minute, odnosno dva i pol dana prije roka koji joj je presudom određen, dodaje se u priopćenju.

Izdavačka kuća Premier Media jučer je pozvala Udrugu Sa(n)jam knjige da književnu nagradu "Kiklop" autorici knjige "Gola istina" Nives Celzijus uruči na javnoj dodjeli, a ne da se Kiklop Nives Celzijus, autorici knjige "Gola istina" pošalje poštom.

"Pulski sajam knjiga zatražit će sudsku zaštitu zbog ponovljenog pokušaja narušavanja ugleda Sajmu iznošenjem neistinitih tvrdnji, obmanjivanjem javnosti i klevetom", poručuje se u današnjem priopćenju za javnost u sklopu kojega je poslan preslik odluke Županijskog suda po kojoj se nalaže Sajmu uručenje nagrade, te preslik poštanskih potvrda o poslanim pošiljkama na adrese Nives Zeljković i Premier medije.

U presliku odluke Županijskog suda navodi se kako je "1. tuženiku udruzi Sa(n)jam knjige u Istri naloženo da tužiteljima uruči nagradu i to skulpturu 'Kiklop', rad akademskog kipara Josipa Diminića i diplomu koja potvrđuje dobitnika nagrade za određenu kategoriju i to ravnopravno autoru i nakladniku nagrađene knjige 'Gola istina'".

Iz udruge ponavljaju kako suprotno pisanju nekih medija, nijedan član Udruge nije, niti će davati pojedinačne izjave o ovom slučaju, sve do odluke Vrhovnog suda. Isto tako, predsjednica Udruge i direktorica Sajma nije dala izjavu u kojoj komentira ovaj slučaj, kao ni odluku suda.

"I to je ponovljena izmišljotina, koju po drugi put demantiramo", zaključuje se u priopćenju za javnost udruge Sa(n)jam knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:25