OTPISAN U WOLFSBURGU

Hrvoje Čale: Vukao sam krive poteze, sad mi je najvažnije igrati... Bilo gdje!

'Zvao me Düsseldorf, trebao sam prihvatiti taj poziv, ali nisam, vjerovao sam da ću u Wolfsburgu ipak dobiti priliku. Pa ipak sam ja bio i u kadru hrvatske reprezentacije'

U ožujku će navršiti 28 godina. To je za profesionalnog nogometaša zapravo najbolje doba, kad se ulazi u zenit karijere. Hrvoje Čale, na žalost po njega, već godinu i pol dana ima status profesionalnog nogometaša, ali s amaterskim nastupima.

Otkako je došao u ralje najvećeg čudaka među trenerima, Felixa Magatha, 22. kolovoza 2011. godine, Hrvoje Čale odigrao je cijelih 26 minuta za Wolfsburg! Bilo je to u Freiburgu pet dana kasnije, gdje je ušao u 64. minuti dvoboja kojeg je njegova momčad izgubila sa 0:3.

Magath je otad prekrižio igrača kojeg je doveo iz Trabzonspora i čak platio, doduše simboličnu, odštetu.

- Ne znam što se dogodilo da je Magath jednostavno zaboravio na mene, kao da ne postojim. Kad sam došao kazali su mi da im se čini da sam nespreman, što sam i potvrdio jer je vrijeme priprema bilo završeno. No, nakon tog nastupa u Freiburgu trener me marginalizirao i potom poslao u drugu amatersku momčad - kaže nam Čale, koji prve siječanjske dane provodi u Zagrebu, gdje trenira dva puta dnevno s Miljenkom Rakom.

Zašto ste uopće čekali nakon što 15-ak mjeseci niste u kadru za prvenstvo?

- Zato što sam vukao krive poteze, eto zato! Prošlo me ljeto zvao Düsseldorf, trebao sam prihvatiti taj poziv, ali nisam, vjerovao sam da ću u Wolfsburgu ipak dobiti priliku. Pa ipak sam ja bio i u kadru hrvatske reprezentacije, igrač koji je bio standardan, kako u Dinamu tako i tri godine u vrlo jakom Trabzonsporu, koji se borio za naslov prvaka. No, nema smisla više gledati unatrag, moram misliti prema naprijed. Uopće nije presudno ime kluba koji se bude zainteresirao, najvažnije mi je da dobijem priliku da napokon zaigram u kontinuitetu. Više nemam vremena za čekanje, a ni bacanje. Želim igrati i uvjeren sam da ću u novoj sredini brzo pohvatati formu i pokazati da itekako mogu igrati na vrhunskim razinama.

Što kaže vaš zastupnik i otac dugogodišnje djevojke? Navodno vas je Cvjetković usmjeravao prema Dinamu, što znači povratak u HNL?

- Ivan Cvjetković radi na mom transferu u tišini, i kad bude nešto konkretno, on će mi to reći. Rekoh, nemam pravo na izbore niti ih zahtijevam, najvažnije mi je da idem u klub gdje ću igrati. Silno sam motiviran željom za igru, kao da imam 18 godina.- zaključio je pomalo nestrpljivi Čale, čiji je ugovor s Wolfsburgom (do lipnja 2014.) samo formalna poveznica s tim bundesligašem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:46