OLIMPIJSKI POBJEDNIK

Atletičar Mo Farah zadržan na aerodromu u SAD-u zbog sumnje da je terorist?!

PORTLAND - Dvostruki olimpijski pobjednik iz Londona, britanski atletičar Mo Farah, koji je na ovogodišnjim Igrama osvojio zlata na 10.000 i 5000 metara, doživio je popriličnu neugodnost prilikom posjeta obitelji u Portlandu. Naime, carinsko osoblje u zračnoj luci tog američkog grada zadržalo ga je na ispitivanju zbog sumnje da je terorist.

Carinicima je Farah bio sumnjiv jer su mu u putovnici pročitali kako je rođen u Somaliji, a u razuvjeravanju Farahu nisu pomogle niti zlatne medalje koje je imao uza se.

Mo Farah najbolji europski atletičar

Rođen prije 29 godina u Somaliji, Farah je kao osmogodišnji dječak stigao kao izbjeglica u Veliku Britaniju gdje je izrastao u jednog od najboljih sportaša svijeta. Za svoj trijumfalni nastup na OI u Londonu pripremao se upravo u Portlandu pod vodstvom trenera Alberta Salazara.

"Nisam mogao vjerovati što se događa. Ne razumijem zašto američkim carinicima podatak kako sam rođen u Somaliji daje za pravo da me svaki put zadržavaju na granici i ispituju. Ovoga puta sam imao i dvije zlatne medalje iz Londona i niti to, iako sam ih 'iskopao' iz prtljage i pokazao ih carinicima, nije pomoglo", izjavio je Farah za britanski tabloid "The Sun".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 00:14