POMAKNUTA GRANICA

ANKETA: JESU LI 12-GODIŠNJE DJEVOJČICE PREMLADE ZA KARIJERU MANEKENKE? Skandal koji je obilježio modu

Gotovo su tri godine prošle od skandaloznog poziranja Thylane Blondeau u Vogueovom provokativnom editorialu. Malena Thylane tada je bila desetogodišnjakinja: prekrasna i fotogenična da, ali ipak desetogodišnjakinja.

Svijet je bio zgrožen fotografijama na stranicama modnog časopisa, i naglašenim seksipilom koji je s njih prštao.

Nije stoga za čuditi što pojavljivanje maloljetnih manekenki prate burne reakcije. Iako je sada nešto starija, a i poze nisu jako provokativne, svi su primijetili da se mala ljepotica ponovo pojavila na naslovnici jednog modnog magazina.

I ponovo se svi pitaju: jesu li 12-godišnje djevojčice premlade da bi bile manekenke i foto-modeli?

Odjevena u pletenu vesticu, i kose vezane u konjski rep, sada 12-godišnja Thylane proglašena je novom Kate Moss.

No, u ove dvije godine, koliko je prošlo od pojavljivanja u Vogueu, nije bila potpuno besposlena: radila je kampanju za modnu kuću Lacoste, i nosila je revije za modnog maga Jean Paul Gaultiera.

U kontroverznom editorialu koji se u Vogueu paris pojavio prije dvije godine, Thylane je nosila zlatnu haljinu s velikim dekolteom, zlatne štikle i imala je težak make-up. Snimana je bila u izrazito izazovnim pozama, a za cijelu tu priču odgovorni su bili dizajner Tom Ford i tadašnja urednica Carine Roitfeld. Ona je nedugo nakon tog skandala i smijenjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:52