BLOKADA PRORAČUNA

VIDEO, DRAMA U SKOPLJU Masovni prosvjedi pred skupštinom, četvero zastupnika ozlijeđeno, predsjednik skupštine evakuiran!

Vlast je vaša ali država je naša,’ izvikivala je opozicija dok su blokirali ulaz u prostoriju za sjednice skupštine
 Maja Zlatevska / CROPIX

NOVO 17:49 Zastupnike opozicije iz prostorija skupštine udaljili su skupštinski zaštitari, a opozicija tvrdi kako su im u tome pomogli i policijski specijalci. Unatoč prosvjedima i pokušaju blokade Sobranje, proračun za 2013. godinu je izglasan, i to sa 65 glasa za i četiri protiv.

Opozicijski zastupnici nisu bili prisutni za vrijeme glasovanja, već su se, nakon što su izbačeni iz skupštine, pridružili demonstrantima ispred zgrade, a predvodi ih lider SDSM-a Branko Crvenkovski, javlja Mondo.

SKOPLJE - Ispred zgrade Sobranja u Skoplju u tijeku su masovni prosvjedi pristaša makedonske Vlade i opozicije. Policija je intervenirala i kreirala tampon zonu između pristaša opozicije, koji žele blokirati izglasavanje proračuna za 2013. godinu, i pristaša Vlade koji žele ‘deblokirati’ glasanje, javlja Blic.

U dramatičnoj situaciji, punoj nagoravanja, do sada je ozlijeđeno već tri zastupnika i jedna zastupnica, dok je predsjednik skupštine morao biti evakuiran iz prostorija Sobranja.

Opozicijski Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) danas je spriječavao početak sjednice o proračunu. ‘Vlast je vaša ali država je naša,’ izvikivali su dok su blokirali ulaz u prostoriju za sjednice skupštine, a potom su opkolili predsjednika skupštine Trajka Veljanovskog kako bi spriječili da otvori sjednicu.

SDSM želi da Vlada odustane od zaduživanja kod Svjetske banke u iznosu od 250 milijuna eura. Krajnji rok za izglasavanje proračuna je 31. prosinac, nakon čega počinje privremeno financiranje, po kojem bi sve proračunske stavke ostali na istoj razini kao i prošle godine, prenosi Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:38