RADILI GA I HRVATI

VIDEO: INTERNETSKI HIT Pogledajte spot ludih Norvežana koji je skupio 73 milijuna klikova

 Screenshot

Nakon što je spot za pjesmu 'The Fox' pogledalo preko 73 milijuna korisnika YouTubea, popularnog norveškog dvojca Ylvis, saznali smo da su na njemu radila i dvojica Zagrepčana. Riječ je o Draženu Zeljkoviću i Aleksandru Faraguni.

- Na tom spotu smo uz ekipu iz Norveške i još jednog studija iz Poljske radili i nas dvojica. Mi smo radili na postprodukciji 11 kadrova. Njih smo napravili u par dana, a to što smo radili zove se 'wire removal'. Ukratko, to je brisanje kablova na kojima su na setu visjeli izvođači - rekao je Zeljković te je dodao da imaju i video stvaranja samog spota.

- Najpoznatiji svjetski portali su objavili spot, a sada imamo i making of video. Na njemu se vidi proces stvaranja svih efekata, a na kraju vide se vide i naša imena - napomenuo je Zeljković koji je radio i na spotovima poznatih domaćih izvođača kao što su Connect i Adastra.

Norveški dvojac Ylvis, kojeg čine Bård i Vegard Ylvisåker, inače je prilično popularan u svojoj zemlji i imaju svoj talk show na TV Norge, a glazbeni video s pjesmom 'Lisica' dio je promotivne kampanje za novu sezonu te emisije.

Oni su kao po receptu skovali svoj ljetni hit o kojem ne vrijedi puno trošiti riječi, već se njihov video spot jednostavno mora pogledati.

Uostalom, to je u tjedan dana učinilo čak 11 milijuna gledatelja na You Tubeu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:45