NEOBIČNA ZABAVA

POLICAJAC LJUDIMA GURAO PRST U ANUS Luđak se izvukao sa samo dvije godine zatvora

Muškarac iz grada Milwaukee u američkom Wisconsinu nasilno je ugurao svoj prst u anuse desetak žrtava. Nekad bi njegovi kolege držali pištolj uperen u glavu žrtava kako bi ih natjerali da se ne opiru. Poremećeni muškarac dobio je samo dvije godine zatvora - samo zato jer je policajac

Mala skupina policajaca iz Milwaukeea od 2010. do 2012. godine počinila je niz napada nad prolaznicima. U mnogo slučajeva svoj čin opravdavali su traženjem droge 'koju je osoba krila negdje kod sebe'. Ako nisu bili zadovoljni sa suradnjom, policajac bi zagrlavio ruku u ispitanikove hlače, dirao mu genitalije i gurao prst u anus. Žrtve su izjavile kako im je pri 'pretresu' droga podmetnuta, a jedan se požalio kako mu je prst gurnut tako jako da je kasnije krvario.

Vođa poremećene skupine bio je policajac Michael Vagnini, kojem su pomagala tri druga policajca - Jeffrey Dollhopf, Brian Kozelek i Jacob Knight. Vagini je žrtvama gurao ruku u gaće, a ostali su ih pridržavali, podržavali Vaginija u zlostavljanju i na poslijetku, nisu ga prijavili.

Vagini i kolege redovito su zaustavljali vozače zbog sitnih prekršaja, poput nezavezanog pojasa, a onda bi se na njima brutalno iživljavali. Jednom je prilikom Vagini žrtvu koja se opirala počeo gušiti, govorio joj da se prestane opirati, a dvojica njegovih kolega držali su žrtvu za ruke i prislonili mu pištolj na glavu.

Robert Mann (55) tvrdi pak kako ga je policijski službenik Michael Vagnini zaustavio na ulici bez posebnog razloga, skinuo mu hlače i ugurao ruku u anus. K.F. (15) tvrdi kako je policajac Vagini zaustavio njegov automobil, naredio mu da izađe i zavukao ruku u hlače te mu dirao genitalije i anus, a sve je gledao drugi policajac, Jacob Knight. Još jedna žrtva, Keon Canada, tvrdi kako je zaustavljen pet puta tijekom ljeta 2011. godine i od toga 'pretražen' četiri puta. Ni jedan put policajci 'nisu pronašli drogu koju su tražili'. R.P. je pak kazao kako je odmah nakon incedenta pošao u policijsku postaju no da su tamo odbili zaprimiti njegovu prijavu.

Nakon duge šutnje, šef policije Ed Flynn javnosti je objavio osudu protiv policajaca.

- Iskreno, zgoržen sam postupcima nekih policajaca u našoj postaji, zlostavljača, ali i onih koji su njihove činove pokušali zataškati. Nema govora o toma da ste silne prijave mogli protumačiti kao pogreške - kazao je Flynn i otpustio sedmoricu policijskih službenika.

Odvjetnica Miriam Falk kazala je kako su žrtve napadnute i ponižene stavljanjem prsta u anus, što čin karakterizira kao seksualni napad.

No, Vaginijev odvjetnik kazao je kako je cijeli odjel znao za brutalnu taktiku kojom se policajac služio ali da ga je cijeli sustav podupirao i nagrađivao jer je imao dobre rezultate u borbi protiv droge na ulici.

Tužitelji su u sklopu nagodbe odbacili tužbu protiv Vaginija za seksualno zlostavljanje, a i ostali policajci dobili su blage kazne. Jeffrey Dollhopf (42) kažnjen je sa 300 dolara novčane kazne i 100 sati dobrotvornog rada, Brian Kozelek (34) dobio je sličnu kaznu - 300 dolara i 20 sati rada za opće dobro. Policajac Jacob Knight (32) dobio je 300 dolara novčane kazne, 20 dana zatvorske i 60 sati rada za opće dobro.

Šef nasilne skupine, Michael Vagnini, koji je godinama terorizirao stanovnike, dobio je samo 26 mjeseci zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 06:29