NEOBIČNO OBRAĆANJE

VIDEO: DOGAĐAJ GODINE U BANCI Direktor se obukao u izmišljenu sestru, šeficu bordela

Valja imati na umu kako je Zalm bivši ministar financija Nizozemske,
 Screenshot

Obraćanje direktora zaposlenicima obično je mučni događaj, ali govor Gerrita Zalma, predsjednika uprave ABN Amra, jedne od vodećih nizozemskih banaka, vjerojatno je najzabavniji događaj godine u banci. Zalm se, naime, na ovotjednoj godišnjoj priredbi banke obukao u ženu, predstavivši se kao voditeljica bordela Priscilla Zalm, izmišljena sestra šefa uprave. Zalmov urnebesni govor, pun seksualnih aluzija, zapravo je bio ni manje ni više nego govor posvećen 'ključnim vrijednostima i poslovnim principima' banke.

Valja imati na umu kako je Zalm bivši ministar financija Nizozemske, a ABN Amro je, nakon državne pomoći radi izvlačenja iz krize, trenutačno u većinskom državnom vlasništvu.

Kako je glasnogovonik banke objasnio BBC-u, riječ je o godišnjoj kabare priredbi koja se organizira od 2005. godine. Nastupaju sami zaposlenici pred publikom koju čine njihovi kolege, a posljednjih godina na popularnoj priredbi nastupa i sam predsjednik uprave, i to kao prva točka. Protekle dvije godine nastupio je kao svoj izmišljeni brat i kao direktor cirkusa, kazao je glasnogovornik objašnjavajući da je kabare tipično nizozemski oblik zabave i da je sasvim u skladu s nizozemskim smislom za humor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:27