NEĆE SE KANDIDIRATI

POVRATAK NA RADNO MJESTO Kerum se nakon nekoliko mjeseci pauze vratio na posao u Banovinu: 'Marjan je najbolji hotel od Beča do Istanbula!'

Gradonačelnik je nakon višemjesečne pauze počeo dolaziti na posao u Banovini
 Ante Čizmić / CROPIX

Gradonačelnik Željko Kerum zadnjih par dana ponovno je među Splićanima; počeo je, kako neslužbeno doznajemo, nakon višemjesečne pauze dolaziti na posao u Banovini, a i sve češće se pojavljuje u medijima, koje uzgred budi rečeno optužuje za neuspjehe svoje ekipe u vođenju grada i općenito lošeg stanja u zajednici, piše Slobodna Dalmacija.

Na Radio Splitu slikovito je usporedio vođenje grada s 'ženom penzionerkom' koja s obitelji dijeli svojih tri tisuće kuna, a Split 'nema šta funkcionirat' kad nema investicija, posebno se obrušivši na državu koja ga je potpuno zapustila.

U emisiji je emitirana i izjava dogradonačelnice Anđelke Visković koja je objasnila kako je Kerumova odluka o razvlaštenju nije pogodila, kako prema njemu više ne osjeća poštovanje, i kako joj smeta nebriga čelnog čovjeka koji na posao ne dolazi mjesecima.

Kerum je ipak odgovorio kavalirski:

- Teško da bih ikad izjavio da ne poštujem nekoga, čak ni svoje neprijatelje i konkurenciju. Moj HGS ima dva mjesta u Saboru što nisu postigle ni velike stranke poput HSS-a ili HSLS-a. Tako nešto reći, pa to je za liječenje... Mislim da ona tako ipak ne misli. Nisam s njom razgovarao i izbjeći ću taj razgovor – iskreno je kazao Kerum, dodavši kako će onaj koji jednom nekom okrene leđa takvo nešto biti spreman napraviti stotinu puta.

Potom se obrušio na medije, posebno na 'Slobodnu Dalmaciju' ali i ostale koji ljudima 'pumpaju glavu'.

- To nije splitska nego zagrebačka novina, po njoj ispada da u našem društvu može uspjeti samo lupež i da tko god ima novac je ukra - naveo je.

Hotel 'Marjan' nazvao je najboljim hotelom od Beča do Istanbula, kako mu prolaznici dobacuju: 'Kerume ne pridaji se', te kako ga boli duša kad prolazi pokraj svojih dućana koje je bio primoran prodati, i u kojima nitko nikad nije 'gonjao radnike'.

Kerum potvrdio: Neću se ponovno kandidirati za gradonačelnika!

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je danas kako se neće ponovno kandidirati za tu dužnost na lokalnim izborima 2013.

"Neću se ponovno kandidirati za gradonačelnika. Moja Hrvatska građanska stranka (HGS) ima dosta kvalitetnih dužnosnika koji mogu biti kandidati", rekao je Kerum za Radio Split.

Potvrdio je i da je bio i u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. "Oni sumnjaju da Kerum nema porijeklo novca", rekao je Kerum, dodajući kako se "ispostavilo da to nije točno".

"Oni su lijeni i funkcioniraju na onome što čitaju u novinama", ustvrdio je Kerum.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:19